Anahtar Kelimeler: Turgutlu Güreşleri nefes kesti

Turgutlu’da Deve Güreşleri nefes kesti
Turgutlu Belediyesinin katkılarıyla Deve Güreşi organizasyonu gerçekleşti. Nefes kesen mücadelelerin yaşandığı etkinlik büyük beğeni topladı. Başkan Çetin Akın, “Sizlere verdiğimiz sözleri tutarak daha güzel organizasyonlar yapacağız” dedi.
Hayata geçirdiği fiziki yatırımların yanında sosyal ve kültürel projelere de büyük önem veren Turgutlu Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan deve güreşlerini bu yıl ikinci kez düzenledi. Turgutlu Belediyesinin katkılarıyla, Sinirli Mahallesinde deve güreşi meraklılarının bir araya geldiği etkinlik çevre il ve ilçelerden 100’den fazla pehlivan devenin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Heyecan dolu anların yaşandığı organizasyonda dereceye giren develerin sahiplerine plaket takdim edildi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’da ata sporlarının geleneksel hale getirildiğinin altını çizdi.

“Sizlere verdiğimiz sözleri tutmanın haklı gururuyla buradayım”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bizler 2019 öncesinde, seçim sahalarında ata sporlarımızı geleneksel hale getireceğiz demiştik. Deve güreşlerinin bu yıl ikincisini yapıyoruz. Önce Turgutlu merkezde, ikincisini Sinirli Mahallemizde yapıyoruz. Bunun yanında yağlı pehlivan güreşleri, rahvan at yarışları, cirit yarışlarını da geleneksel hale getirdik. Sizlere verdiğimiz sözleri tutmanın haklı gururuyla buradayım. İnşallah bundan sonraki dönemde de sizlere verdiğimiz sözleri tutarak daha güzel organizasyonlar yapacağız. Sizlerin keyif almasını, güzel günler geçirmenizi temenni ediyoruz. Bizlere 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde desteklerinizi vermeniz durumunda bu organizasyonlar çok daha güzel, şanlarına ve şöhretlerine yakışır bir şekilde devam edecektir. Sizlerin keyif almasını sağlayan güreş organizasyon komitesine ve emek harcayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 5.02.2024 15:45:00 1916 0

Tarih: 05.02.2024 15:45
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00