TURGUTLU - Turgutlu Belediyesinin sokakta yaşayan can dostların mama ihtiyacını karşılayacağı “Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi”nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bugün de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Manisa’nın 17 ilçesinde büyükşehir de dahil olmak üzere bir ilk olarak sokak hayvanları için mama üretim tesisinin açılışını yapacağız. Biz, insana yatırım yapıyoruz. Çocuklarımıza yatırım yapıyoruz, sesini duyuramayan ve beraber yaşamak zorunda olduğumuz dostlarımıza yatırım yapıyoruz” dedi.

Sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli koşullarda yaşayabilmeleri adına çalışmalarını sürdüren Turgutlu Belediyesi tarafından “Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi” kuruldu. Kamu kurum kuruluşları ile gıda mühendislerinin kontrolündeki catering firmalarından toplanan yemeklerden arta kalan gıdalar, tesisteki makinelerde işlenerek sevimli dostlar için mamaya dönüştürülecek. Bürokratik sürecin tamamlanma aşamasında günlük 100-150 kilogram deneme üretiminin yapıldığı tesiste sürecin tamamlanmasının ardından günlük yaklaşık 500 kilogram mama üretiminin yapılması planlanıyor.

Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesinde kurulan, “Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi” için açılış töreni düzenlendi. Açılış töreninde üretim tesisi gezilerek mama üretim süreçleri hakkında davetlilere bilgiler aktarıldı.

Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisimizle Manisa’da bir ilki gerçekleştiriyoruz”

“Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi”nin açılış töreninde konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Bugün de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Manisa’nın 17 ilçesinde büyükşehir de dahil olmak üzere bir ilk olarak sokak hayvanları için mama üretim tesisinin açılışını yapacağız. Biz, insana yatırım yapıyoruz. Çocuklarımıza yatırım yapıyoruz, sesini duyuramayan ve beraber yaşamak zorunda olduğumuz dostlarımıza yatırım yapıyoruz. Bundan sonraki yatırımlarımız da bu şekilde devam edecek çünkü ufacık gördüğümüz yatırımlar o kadar çok sorunumuza çare oluyor ki... Biz bunları yapmaya devam edeceğiz. Sizler bizlere destek verdiğiniz sürece Turgutlu’da her şey daha güzel olacak” dedi.

Üretimin 500 kilograma çıkabilmesi için ana madde olan bayat ekmeklere ihtiyacımız var”

Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi hakkında bilgi veren Başkan Çetin Akın, konuşmasında ayrıca üretimin ana maddesi olan bayat ekmeklerin ulaştırılması noktasında çağrıda da bulunarak şunları söyledi:

“Açılışını gerçekleştireceğimiz mama üretim tesisi için müracaatımızı yaptık. Başvurularımız sonuçlandıktan sonra günlük 500 kilogram üretim yapabilecek kapasiteli bir mama üretim merkezi kurduk. Tesis içerisinde üretimle ilgili hiçbir aksaklığımız yok. Deneme üretimi boyunca da günlük 100 ila 150 kilogram arasında bir üretim gerçekleştireceğiz. Bu üretimi yaparken dikkat ettiğimiz bir şey var. Gıda mühendisi olan firmalardan, catering firmalarından ve Turgutlu Devlet Hastanesinden atık gıdaları alıyoruz. Onlarla üretim yapıyoruz. Sizlerden de bu anlamda katkı bekliyoruz. Üretimin 500 kilograma çıkabilmesi için malzemeye, özellikle ana maddemiz olan bayat ekmeklere ihtiyacımız var. Bayat ekmeklerinizi bize getirirseniz çok seviniriz. Hepimizin bu üretim merkezinin yaşayabilmesi için katkı sunması gerekiyor. Sizlerden bu katkıyı bekliyoruz. Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisimizin Turgutlu’muza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Sokak hayvanları için en çok desteği ve yaşam hakkına saygıyı bu dönemde gördük”

Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Seyhan Karaduman ise “Turgutlu’da yaklaşık 10 yıldır sokak hayvanları için çabalıyoruz. Bu 8-10 yıllık süre içerisinde en çok bu dönemde sokak hayvanları için destek, farkındalık ve yaşam hakkına saygı gördük. Biz, bu durumdan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Törene Başkan Çetin Akın, eşi Sabriye Akın, kızı Gülce Akın, Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Turgutlu Belediyesi Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Evren Erbaş, Mithat Erden, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri Recep İşleyen, İbrahim Gökdere, Hüseyin Maliz, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Sivrikaya, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Esin Küçükler, muhtarlar, dernek ve oda başkanları ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve personeli katıldı.

Açılış töreni kurdele kesiminin ardından sona erdi.

 



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 7.08.2022 17:51:00 0

Tarih: 07.08.2022 17:51

Haberi Sesli Oku