SARUHANLI - Turgutlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde, muhteşem bir organizasyon ile Kırkpınar Güreşleri’ni aratmayan müsabakalar  Urganlı’da Turgutlu Belediyesi Er Meydanında yedi bini aşkın güreş severe Kırkpınar havası yaşattı.

İkinci Turgutlu Belediyesi Yağlı Güreşleri, vatandaşların büyük bir katılımı ile gerçekleşti. Pazar günü Turgutlu Belediyesi Er Meydanında sabah saat 10.00’da başlayan Turgutlu Yağlı Güreşleri, akşam saatlerine kadar devam etti. Kıspetlerini giyerek yağlanan pehlivanlar, kule hakemlerinin çağrısıyla er meydanına çıktı. 14 boy kategorilerinde ter döken güreşçilerin mücadelesi vatandaşların büyük beğenisini topladı. Güreşlerin kazananı ise İsmail Koç oldu.

Turgutlu Yağlı Güreşleri, kadınından, erkeğine, yaşlısından gencine izlemeye gelenler ile yağlı güreşleri her kentte takip eden güreş severlerden tam not aldı. Türkiye’nin en ünlü başpehlivanlarının kol bağladığı ve binlerce vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği güreşlere; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Manisa İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kıdemli Albay Süreyya Doğan, Turgutlu Jandarma Komutanı Halim Karaer, Manisa Milletvekilleri Bekir Başevirgen, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar, Manisa CHP İl Başkanı Semih Balaban, Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İyi Parti Manisa İl Başkanı Hasan Ali Eryılmaz, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, İYİ Parti Turgutlu İlçe Başkanı Önder Ertaş, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve personeli, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları ile protokol üyeleri de katıldı.

Muhteşem Finalin Adı: İsmail Koç ve Yıldıray Akın

Turgutlu Yağlı Güreşleri’ne 14 boy kategorilerinde pehlivanlar kıyasıya mücadele ettiler. Turgutlu Belediyesi Yağlı Güreşlerinde, İsmail Koç ile Yıldıray Akın kıran kırana bir mücadele örneği gösterdiler. Kıyasıya mücadelenin galibi İsmail Koç olurken, Turgutlu Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı olarak adını tarihe yazdırdı. Turgutlu Yağlı Güreşleri’nin üçüncüleri ise Fatih Atlı ve Yalçın Öncü oldu.

Türkiye’nin ünlü başpehlivanlarının er meydanında kıran kırana mücadele ettiğini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, şunları söyledi:

“Bugün çok gururluyuz  bunun iki tane nedeni var. Birincisi doğduğum büyüdüğüm topraklarda, Urganlı Turgutlu Belediyesi Er Meydanımızda kıran kırana mücadelelere sahne olan Yağlı Güreşlerimizi coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. İkincisi ise Milli bayramlarımızı ve Ata sporlarımızı en iyi şekilde yaşatmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğimizin sözünü vermiştik. Bugün bu sözlerimizi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Turgutlu Yağlı Güreşleri'ne katılan tüm pehlivanlarımıza, güreş heyecanını doyasıya yaşayan binlerce güreş severimize, Başpehlivanımız İsmail Koç’a, koordinatörlerimiz Ferzande Sayan’a, Onur Şenel’e ve Turgutlu’muza yakışır bu büyük organizasyon da emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 11.10.2021 12:10:00 3124 0

Tarih: 11.10.2021 12:10
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00