MANİSA/TURGUTLU - Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) bu hafta Türkmen Şelalesi ve Türkmen geleneklerinin yaşatıldığı Obasya Köyündeydi.

Her hafta farklı rotalarda yürüyüş ve tırmanış etkinlikleri düzenleyen TURBELDAK’ın bu haftaki rotası Yunt Dağı eteklerindeki Türkmen Şelalesi ve Obasya Köyü oldu. Yaz-Kış Yürüyüş Liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla rehberliğinde bir araya gelen doğaseverler, ilk olarak bölgenin en yüksek şelalesi olan Türkmen Şelalesi’ne yürüyüşünü gerçekleştirdi. Katılımcılar ardından Türkmen geleneklerinin yaşatıldığı Obasya Köyüne giderek yürüyüşlerini tamamladılar. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve yaklaşık 6 km süren parkur neşe içerisinde sona erdi.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Bu hafta bir doğa harikası olan Türkmen Şelalesi diğer adıyla Uçansu Şelalesinde ve sonrasında İç Asya göçebe halklarının yüz yıllardır kullandığı yuvarlak planlı ve keçe kaplı portatif evler olan yurtlardan oluşmuş bir oba planının yer aldığı Obasya Köyündeydik. Sorunsuz bir şeklide biten etkinlik sonunda katılımcılarımızın yorgunluğa rağmen keyifli olması hem spor yapıp hem de doğadan memnun ayrılması bizleri de mutlu etti. Yürüyüşüme katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 13.04.2022 15:18:00 1194 0
Tarih: 13.04.2022 15:18 Güncelleme: 13.04.2022 15:18
Haberi Sesli Oku