TURGUTLU - Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Turgutlu Belediyesi Dağcılık Akademisi (TURBELDAK) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü Spil tırmanışını gerçekleştirerek kutladı.

Her hafta doğaseverleri farklı parkurlarda buluşturan TURBELDAK, Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü unutmadı. Sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan TURBELDAK ekibi, Yaz-Kış yürüyüş liderleri Orhan Mert ve Haydar Atilla sevk idaresinde parkur başlangıcı olan Oduncu Yolu’ndan At Alanı Mevkiine tırmanışını gerçekleştirdi. Tırmanış sırasında Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu yılı Türk Bayrağının açılmasıyla kutlanırken Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygı ve özlemle anıldı. Geyik Pınarı Çeşmesi’ni geçtikten sonra At Alanı Mevkiinde verilen öğle yemeği molasının ardından zirveye varan doğaseverler, Manisa ve Gediz Ovası manzarası eşliğinde dönüşe geçti. Katılımcılar parkurun zor olmasına rağmen tırmanışı başarıyla tamamladılar.

Yaz-Kış Yürüyüş Lideri Orhan Mert, “Katılımcılarımızla birlikte Cumhuriyetimizin 99. yılını güzel bir tırmanış etkinliğinle kutladık. Spil Dağı’nda gerçekleştirdiğimiz tırmanışta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkemizin birliği ve bütünlüğü için canını feda eden kahraman şehitlerimizi andık. Bu özel ve anlamlı etkinliğe katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 3.11.2022 08:49:00 1019 0

Tarih: 03.11.2022 08:49
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00