SARUHANLI/KARDELEN - Saruhanlı ilçesine bağlı Tirkeş Mahallesi´nde, yaklaşık bir yıl önce camilerinin yıkılmasının ardından, yenisi yapılana kadar ölmeyi yasakladığını açıklayan Muhtar Bilal Arslan, arzu ettiği camiye kavuştu.
Saruhanlı´nın kırsal mahallerinden biri olan, 1200 nüfusa sahip Tirkeş Mahallesi´nin Muhtarı Bilal Arslan, yaklaşık bir yıl önce mahalledeki 60 yıllık caminin yıkılmasının ardından, yeni yapılana kadar ölmeyi yasakladığı açıklamasıyla gündeme geldi. Aradan geçen bir yılın ardından, Muhtar Arslan, hem Saruhanlı Belediyesi´nin hem de mahalle sakinlerinin destekleriyle camiyi yaptırdı.
Yeni yaptırdıkları caminin yaklaşık 1 ay önce faaliyete geçtiğini dile getiren Arslan, artık caminin musalla taşının ve Almanya´daki amcasının vefatı üzerine oradan getirilele birlikte 2 tabutlarının bulunduğunu dile getirdi. Muhtar Arslan, Geçtiğimiz yıl mahalledeki camimiz eski olduğu çeşitli yerlerinde yıkıklar oluştu. Daha sonra Saruhanlı Kaymakamlığına başvurarak ´Camimimiz yıkılıyor ve biz bunu yenilemek istiyoruz´ dedik. Ardından Saruhanlı Belediyesi´ne başvurdum, yıkılması kararı aldırdım. Yıkım esnasında camideki musalla taşımız da zarar gördü, tabutlarımızım hepsi de kırıldı. Tabutlar ve musalla taşı olmadıktan sonra ben de mahallede halka anons yaparak, ´İkinci bir emre kadar ölüm yasağı koyuyorum´ dedim. Ölüm yasağı koyduğum süreçte, yaklaşık 2 gün sonra Almanya´daki amcam vefat etti. Bu zamana kadar geçen süreç içerisinde Saruhanlı Belediyemizin ve mahalle sakinlerimizin yardımlarıyla camimizi tekrar yaptırdık. Yaklaşık 400 bin TL´ye mal oldu. Artık musalla taşımız da iki tane tabutumuz da var dedi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.01.2018 19:29:48 758 0

Tarih: 20.01.2018 19:29
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00