Manisa Büyükşehir Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Fatih Sergi Salonu’nda ‘Geleneğin Işığında’ isimli tezhip ve minyatür sergisi ve ‘Geleneğin İzi’ isimli minyatür sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Tezhip ve minyatür sanatlarına ilişkin eşsiz eserlerin yer aldığı serginin açılışına Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan da katıldı.

 

MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Fatih Sergi Salonu’nda sanatçı Gül Güney Zincir’e ait ‘Geleneğin Işığında’ adlı tezhip ve minyatür sergisi ile sanatçı Filiz Adıgüzel’e ait ‘Geleneğin İzi’ adlı minyatür sergisinin açılışı yapıldı. 30 eşsiz eserin yer aldığı serginin açılış kurdelesini Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, eser sahipleri ile birlikte kesti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sanatçılar, katılımcılara eserleri hakkında bilgiler verdi.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gül Güney Zincir, “Tezhip ve minyatür çalışmaları yapıyoruz. Burada bulunan toplam 30 eserin yarısı tezhip yarısı minyatür ağırlıklı. Levha formatında yaptığımız eserler. 10’uncu kişisel sergimi Manisa’da açmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu. 

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Adıgüzel, “Minyatür üzerine çalışmalar yapıyorum. Tezhip eğitiminin yanı sıra bu şekilde özgün eserler de hazırlıyorum. 10’uncu kişisel sergimi Manisa’da açtım” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, sergilenen eserlerin çok önemli olduğunu belirterek sanatçılara teşekkür etti. 31 Ekim tarihinde açılışı gerçekleştirilen serginin 4 Kasım tarihine kadar sanatseverleri ağırlayacağı belirtildi.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.11.2022 09:11:00 1029 0

Tarih: 01.11.2022 09:11
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00