SARUHANLI - Gelecek Partisi Kurucularından ve Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler ile Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin Coronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir'de ve Zonguldak ilinde giriş çıkışların kısıtlandığını ve Şehirler arası yolcu taşımacılığının tam anlamıyla durduğunu kaydederek terhisi gelen askerlerin birliklerinden ayrılamadığını, sağlıklı, huzurlu ve güvenli şekilde bu durumda olan askerlerin ailelerine kavuşmasının sağlanması gerektiğini kaydettiler.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararın ardından ortak yazılı basın açın açıklamasında bulunan Gelecek Partisi Kurucularından ve Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler ile Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin Manisa'nın askeri tugayları ve er eğitim taburlarıyla merkezi bir şehir olduğunu kaydederek terhisi gelen askerlerin doğan kısıtlamadan dolayı evlerine gidemediklerini kaydederek bu durumdaki askerlerin mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirttiler.

Manisa merkezde Doğu ve Batı Kışla olmak üzere iki büyük askeri Tugay olmak üzere Jandarma Kışlası ve merkez ilçeler dışında geri kalan 15 ilçede de çok sayıda askeri tugay ve alayların bulunduğunu belirten Gelecek Partisi Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler, “Tüm Dünyayı tehdit eden Coronavirüs tehditinden dolayı çok önemli tedbirler alınmaya devam ediyor ve bizlere de düşen hiç bir ayrımcılık yapılmadan bu alınan tedbirlere uymak çünkü insan sağlığından daha önemli bir şey olamaz. Ancak bu alınan tedbirlerde bazı hassasiyetleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Başta Manisa ilimiz olmak üzere yasağın getirildiği 30 Büyükşehir'de ve Zonguldak ilimizde askeri alanlar mevcut. Buralarda davullarla zurnalarla ailelerinin coşkulu bir şekilde Peygamber Ocağı olarak nitelendirdiğimiz ve vatani hizmetini yerine getiren Mehmetçiklerimiz arasında terhisi gelen askerlerimiz de bir hayli fazla. Getirilen kısıtlamadan dolayı ne bu askerlerimiz evlerine, memleketlerine gidebiliyorlar ne de aileleri giriş çıkış yasağı bu askerlerimizi almaya gelebiliyor. O nedenle bu durumdaki askerlerimiz için giriş çıkış kısıtlamasında bir esneklik oluşturularak bu askerlerimizin sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde ailelerine kavuşturulması sağlanmalı. Bu manada Milli Savunma ve İçişleri Bakanlarını göreve davet ediyoruz” diye konuştu.



GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

Yeni yıl öncesi 6 ton sahte alkol ele geçirildi

Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 6.04.2020 05:16:00 4625 0
Tarih: 06.04.2020 05:16 Güncelleme: 06.04.2020 05:16
Haberi Sesli Oku