SARUHANLI - Gelecek Partisi Kurucularından ve Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler ile Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin Coronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir'de ve Zonguldak ilinde giriş çıkışların kısıtlandığını ve Şehirler arası yolcu taşımacılığının tam anlamıyla durduğunu kaydederek terhisi gelen askerlerin birliklerinden ayrılamadığını, sağlıklı, huzurlu ve güvenli şekilde bu durumda olan askerlerin ailelerine kavuşmasının sağlanması gerektiğini kaydettiler.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararın ardından ortak yazılı basın açın açıklamasında bulunan Gelecek Partisi Kurucularından ve Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler ile Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Mustafa Keskin Manisa'nın askeri tugayları ve er eğitim taburlarıyla merkezi bir şehir olduğunu kaydederek terhisi gelen askerlerin doğan kısıtlamadan dolayı evlerine gidemediklerini kaydederek bu durumdaki askerlerin mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesi gerektiğini belirttiler.

Manisa merkezde Doğu ve Batı Kışla olmak üzere iki büyük askeri Tugay olmak üzere Jandarma Kışlası ve merkez ilçeler dışında geri kalan 15 ilçede de çok sayıda askeri tugay ve alayların bulunduğunu belirten Gelecek Partisi Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler, “Tüm Dünyayı tehdit eden Coronavirüs tehditinden dolayı çok önemli tedbirler alınmaya devam ediyor ve bizlere de düşen hiç bir ayrımcılık yapılmadan bu alınan tedbirlere uymak çünkü insan sağlığından daha önemli bir şey olamaz. Ancak bu alınan tedbirlerde bazı hassasiyetleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Başta Manisa ilimiz olmak üzere yasağın getirildiği 30 Büyükşehir'de ve Zonguldak ilimizde askeri alanlar mevcut. Buralarda davullarla zurnalarla ailelerinin coşkulu bir şekilde Peygamber Ocağı olarak nitelendirdiğimiz ve vatani hizmetini yerine getiren Mehmetçiklerimiz arasında terhisi gelen askerlerimiz de bir hayli fazla. Getirilen kısıtlamadan dolayı ne bu askerlerimiz evlerine, memleketlerine gidebiliyorlar ne de aileleri giriş çıkış yasağı bu askerlerimizi almaya gelebiliyor. O nedenle bu durumdaki askerlerimiz için giriş çıkış kısıtlamasında bir esneklik oluşturularak bu askerlerimizin sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde ailelerine kavuşturulması sağlanmalı. Bu manada Milli Savunma ve İçişleri Bakanlarını göreve davet ediyoruz” diye konuştu.



SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 6.04.2020 05:16:00 0
Tarih: 06.04.2020 05:16 Güncelleme: 06.04.2020 05:16
Haberi Sesli Oku