SARUHANLI - Teknosa, Sabancı Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) iş birliğiyle şiddet gören ve teknolojiye erişimi kısıtlı kadınlar için toplumsal dayanışma hareketi başlatıyor.

Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, 'Kadın için Teknoloji, Hepimiz için Dayanışma' mottosuyla yola çıkılan proje kapsamında, bağışçılar, kullanmadıkları akıllı telefonlarını Teknosa mağazalarından ya da Teknosa Çağrı Merkezi'ni arayarak evlerinden teslim edebilecek.

Teknosa'nın iş ortakları tarafından bakımları yapılarak çalışır hale getirilecek akıllı telefonlar, Sabancı Vakfı desteği ve TKDF aracılığıyla şiddet mağduru kadınlara ulaştırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, kadınların ihtiyaç duydukları teknolojiye erişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Dijitalleşmenin toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir dönüm noktası olduğunu 14 yıl önce öngörerek 'Kadın için Teknoloji' projesini hayata geçirdik. Bugüne kadar Türkiye çapında 20 binden fazla kadının dijital okur-yazar olmasını sağladık. Şimdi de Sabancı Vakfı ve TKDF ile birlikte başlattığımız akıllı telefon bağış kampanyası ile toplumda şiddet gören kadınların seslerini duyurmalarına katkı sağlamak, bu konuda bir dayanışma hareketi başlatmak istiyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için hem şirketler hem de bireyler olarak bizlere çok büyük görevler düşüyor. Halkımızdan, duyarlı müşterilerimizden kampanyamıza destek bekliyoruz.'

- 'Tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum için çalışmayı sürdürüyoruz'

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, kadınların teknoloji ile seslerini duyurmalarına destek vermenin öneminin altını çizerek, Sabancı Vakfı olarak 47 yıldır kadınların ve kız çocuklarının eğitime, istihdama ve toplumsal yaşama katılımı gibi her alanda haklarına erişebilmeleri için çalıştıklarını aktardı.

Salgının kadınlar ve kız çocukları üzerindeki olumsuz etkilerini ilk günden bu yana yakından takip ettiklerini bildiren Safkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Özellikle bu dönemde belirginleşen aile içi şiddet oranlarındaki artışı kaygıyla gözlemliyoruz. Bu alanlardaki ihtiyaçları ve çözüm önerilerini konuşabilmek üzere Haziran ayında Vakfımızın Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın da katılımıyla kadın hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının ardından aldığımız önemli aksiyonlardan biri de Teknosa ve TKDF'yi bir araya getirmek ve bu kampanyayı tasarlamak oldu. Uzun yıllar içinde kazanılmış hakların risk altında olduğu bu dönemde, sivil toplum ve özel sektör arasında köprüler kurmayı ve tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum için çalışmayı sürdürüyoruz.'

TKDF Başkanı Canan Güllü ise, kadınlara erkek şiddetinin insan hakkı ihlali olduğunu belirterek, bu konuda yasal mevzuatların uygulanması adına kamu, belediyeler, STK ve özel sektör el ele mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Mücadele etmenin kazandıracağını aktaran Güllü, 'Bugün bu mücadeleye katkı sunacak önemli bir projenin ilk adımlarını heyecanla atıyoruz. Proje kapsamında bağışlanan ve Teknosa tarafından bakımları yapılacak telefonları, TKDF olarak Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu'nu yükleyerek, sığınma evinde ikamet eden veya ev içi ya da cinsiyet temelli şiddet mağduru kadınlara ulaştıracağız.' ifadelerini kullandı.

- Toplanan telefonlara TKDF Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu yüklenecek

Açıklamada projenin işleyişine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, bağışçılar tarafından Teknosa mağazalarına getirilecek veya Teknosa Çağrı Merkezi aranarak adresten alınması sağlanacak ikinci el akıllı telefonlar, bağış taahhüdüyle alınacak ve bakımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere TKDF'ye teslim edilecek.

Federasyon, bedelsiz telefon talebi için halihazırda bir sığınma evinde ikamet eden veya ev içi ya da cinsiyet temelli şiddet mağduru kadınların başvurularını değerlendirerek, bakımı yapılan kullanıma hazır telefonların ihtiyaç sahibi kadınlara ulaşmasını sağlayacak.

Sabancı Vakfı ise bağışlanan telefonların ilgili kişilere dağıtımında TKDF'ye destek verecek.

Aynı zamanda toplanan telefonlara TKDF Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu yüklenecek ve bu sayede kadınlar şiddet anında veya şiddet riski altındayken tek tuş ile yardım isteyebilecekler.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 20.02.2021 09:13:00 5805 0

Tarih: 20.02.2021 09:13
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00