Tekfen Vakfı, ?El Emeği Ev Ekmeği Mikrokredi Şenliği? 29 Nisan´da başlıyor

EKONOMİ - Tekfen Vakfı desteğiyle Türkiye Grameen Mikrofinans Programı kapsamında Soma ve çevresinde alternatif geçim kaynakları yaratılmasına katkı sağlamak amacıyla faaliyete geçen Soma Mikrokredi Şubesi, 29-30 Nisan´da Soma´da kadınlarla ulaşmak için geliyor. Bugüne kadar toplam 341 kadın girişimciye kredi desteği sunan Tekfen Vakfı Soma Mikrokredi Şubesi, daha fazla kadına ulaşarak bölgenin girişimcilik potansiyelini yükseltmek ve iş olanaklarını artırmak amacıyla iki gün boyunca ?El Emeği Ev Ekmeği Mikrokredi Şenliği? düzenleyerek kadınlarla buluşacak.

Tekfen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Ercan Kumcu ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül´ün ev sahipliğinde, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek 2 günlük etkinlikte, bölge kadınlarının el işi ürünleri ile ev yapımı yiyecek-içecekler Hükümet Konağı önündeki meydana kurulacak olan pazaryerinde satışa sunulurken; kadınlar için ilham verici atölye çalışmaları ve eğitimler de düzenlenecek. Şenlik alanında kurulacak Mikrokredi Çadırı´nda mikrokredi desteğinden yararlanmak isteyen kadınların başvuruları da alınacak.

Kadınlara özel atölye çalışmaları

2 gün sürecek ?El Emeği Ev Ekmeği Mikrokredi Şenliği?nde 09.00-17.00 saatleri arasında eğitim ve atölyeler düzenlenecek. El işi ve yeme içme atölyeleri, alanında uzman sanatkâr ve eğitmenler tarafından, Belediye Binası´ndaki Kadın Dayanışma Derneği´nde gerçekleştirilecek. Yazar ve yeme içme danışmanı Gülhan Kara´nın da ?Turşu, Reçel ve Ekmek Atölyesi? ile yer alacağı etkinlikte, keçe ve iğne oyası atölye çalışmaları da yer alacak. 

?Bütçesini Bile Kadın Eğitimi? ile finansal okuryazarlık anlatılacak

El Emeği Ev Ekmeği Mikrokredi Şenliği kapsamında 2 gün boyunca 14.00-16.00 saatleri arasında Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) tarafından düzenlenecek ?Bütçesini Bile Kadın Eğitimi?nde para kullanma, yönetme, bikirim ve akıllı yatırım konuları örneklerle ele alınacak. 

Etkinlik kapsamında pazaryerinde stant açmak veya atölye ile eğitimlere katılmak isteyenlerin başvuruları Tekfen Vakfı Soma Mikrokredi Şubesi yetkilileri tarafından Nihat Danışman Mahallesi, Nazım Usluoğlu Caddesi 4 No´lu adreste şahsen  ya da (0533 639 1743 ile 0507 421 9745 no´lu telefonları aracılığılıyla alınıyor. 

Bilgi için: Medyaevi İletişim ? Barış Durukan & Burçak Demirel ? 0212 351 9181- 127&128                       

Burçak Demirel: 0533 773 25 81

 



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.04.2016 15:50:41 535 0

Tarih: 27.04.2016 15:50 Güncelleme: 27.04.2016 15:50
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00