MANİSA - Ankara´da ?Taş Bebek´ kursuna katılan ve emekli olduktan sonra bu tutkusunu eğitmen olarak Manisa´da devam ettiren Muhterem Gürcan, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi´nde açılan Taş Bebek Kursu´nda kursiyerlere ilham kaynağı oldu. Açılan kursta deniz kenarından toplanan taşlar, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman gibi tarihi kişiliklerin yanı sıra farklı karakter tasarımlarıyla adeta birer sanat eserine dönüşüyor. 
Manisa Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Taş Bebek kursuna kursiyerler yoğun ilgi gösteriyor. Birbirinden farklı kurslar açarak yetişkin eğitimine önemli bir destek veren Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi, açmış olduğu ?Taş Bebek´ kursuyla da dikkat çekti. Türkiye´de çok az yerde kursu bulunan Taş Bebek kursunda kursiyerler deniz kenarından toplanan taşları uzun uğraşlar sonucu birer sanat eserine dönüştürüyor. 
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, ?Manisa´nın tarihi değerlerini, Manisa´da yetişen şehzadelerden Fatih Sultan Mehmet´ten, Kanuni Sultan Süleyman´a, Hafsa Sultan´dan Merkez Efendi´ye Taş Bebek sanatıyla yapılmış çalışmaları görüyoruz. Kurs öğretmenimiz bu kursun kursiyerlerimize ulaşma noktasında gerçekten gayret sarf ediyor. Bu noktada sorumlu daha önce çalıştığımız müdür yardımcısı arkadaşlarım ve buradaki kursiyerlerimizle beraber ortaya çok güzel ürünler çıkardılar. Bildiğim kadarıyla Türkiye´de çok fazla bir yerde yapılan çalışma değil. Bu noktada bizim kendi merkezimizde böyle bir kursun açılmış olması bize mutluluk veriyor. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Sergilerimize, yılsonu etkinliklerimizde de bunların bitmiş halini, daha güzel çalışmaları hep birlikte göreceğiz? dedi. 

?Bazen bir hafta bazen bir ay sürüyor? 
Bu sene perşembe, cuma ve cumartesi günleri olmak üzere kursun haftada 3 gün devam ettiğini kaydeden Taş Bebek Kurs Eğitmeni Muhterem Gürcan, ?Taş bebek yapımını Ankara´da öğrendim. Emekli olduktan sonra bu kursa burada da devam etmek istedim. Taşları deniz kenarından topluyorum, kafa taşı, beden taşı ve ayak taşı olarak. Tutkaldan seramik hamuru elde ediyoruz. Bebeklerin üzerine elbise giydiriyoruz, üzerini akrilik boyayla boyayıp vernikliyoruz. Sonrada süslüyoruz. Bir bebeğin yapımı ortalama yoğun bir çalışmayla bir hafta sürüyor, bazen bir ay sürdüğü de olabiliyor? diye konuştu. 
Taş bebek yapımında kullanılan taşların her deniz kenarında bulmanın imkansız olduğunu da sözlerine ekleyen Gürcan, bebek yapımında kullanılan taşların özel olduğunun altını çizdi. 



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 16.04.2018 09:26:26 698 0

Tarih: 16.04.2018 09:26
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00