Anahtar Kelimeler: 0

TAŞIMALI EĞİTİME KARŞI EYLEM

 

TİRKEŞ - Saruhanlı İlçesine bağlı Tirkeş köyünde çocuklarının taşımalı sistemle komşu beldede eğitim görecek olmasına karşı çıkan veliler köydeki okul bahçesinde toplanıp eylem yaptı.

 

Köylerindeki okul binasının yıkım kararı bulunması nedeniyle, çocuklarının taşımalı sistemle komşu belde Nuriye’de eğitim görecek olmasını istemeyen veliler eylem yaptı.

 

Köy meydanında toplanıp ellerinde pankartlarla okul bahçesine yürüyen, aralarında çocuklarında bulunduğu köylü halkı, “okulumuzu kapattırmayız, taşımalı eğitim istemiyoruz, köyümüze yeni okul isteriz” diye slogan attı.

 

Okul bahçesinde açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Zeynel Karadağ, 130 öğrencinin eğitim gördüğü köylerindeki 3 parçalı okul binasına 2006 yılında yıkım kararı verildiğini belirtti.

 

Binaların çok eski olduğunu, bu nedenle “eğitim yapılamaz” raporu verildiğini dile getiren Karadağ, şöyle dedi;

 

“Çocuklarımız sömestre tatilinden sonra taşımalı sistemle köyümüze 9 kilometre mesafedeki Nuriye beldesinde eğitim görecek. Biz köylüler olarak çocuklarımızın taşımalı sistemle eğitim görmesini istemiyoruz. Köyümüze yeni okul yapılsın. Yeni okul yapılıncaya kadar çocuklarımız için köyümüze konteynır sınıflar temin edilsin. Eğer talebimiz kabul edilmezse, bütün cezaları göze alıp çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz.”

 

Okul Koruma Derneği Eski Başkanı Müjdat Şengel ise köylülerin taşımalı eğitim sistemine sıcak bakmadıklarını dile getirerek şunları kaydetti;

 

“Velilerin görüşü alınmadan nasıl böyle bir karar alınır. Anasınıfına, birinci sınıfa giden çocuklarımız var. Bunlar bizden uzakta orada nasıl kendilerini idare edebilirler. Allah korusun kaza riski var. Biz köyümüze yeni bir okul yapılmasını talep ediyoruz. Taşımalı eğitim istemiyoruz.”

 

Öğrenci velisi Ayşegül Alkan da taşımalı eğitim kapsamında 130 öğrenciye araç ve yemek tahsis edilmesi yerine köylerine yeni okul yapılmasının daha hayırlı olacağını ifade etti.

 

Alkan şöyle konuştu; “Ben küçük çocuğumu bilmediği tanımadığı bir beldeye nasıl göndereyim. Kime güveneyim. Kimi gün çocuklarımız hasta oluyor. Hemen koşup okula gelebiliyoruz. Ama eğer taşımalı eğitime geçilirse o beldeye nasıl gideceğiz. Kaldı ki eşlerimiz işte oluyor. Ben kadın halimde nasıl giderim, çocuğumla nasıl ilgilenebilirim. Devletten tek isteğimiz, yeni bir okul. Yeni okul yapılıncaya kadar da konteynır sınıf.”

 

Köylüler, basın açıklamasının ardından slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Muammer Kökcüoğlu



İtfaiye aracının devrilmesi sonucu itfaiye eri yaralandı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

O genç hayata tutunamadı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SARUHANLI’DA 2025 YILI İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Yangın felaketi

Çınaroba ikinci yarıda açıldı: 3-1

Edirne Deplasmanın Galibi Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı

Paşaköy namağlup yola devam

Develispor'dan beş yıldızlı galibiyet

Saruhanlı Devlet Hastanesinde bugün görev yapacak doktorlar

polisi yaralayan motosiklet sürücüsü tutuklandı

Kiralık evde 82 düzensiz göçmen yakalandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
21.01.2013 17:29:29 922 0
Tarih: 21.01.2013 17:29 Güncelleme: 21.01.2013 17:29
Haberi Sesli Oku