TARIM - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, maden ya da zeytin yönünde karar verilmesi gerektiğini belirterek, ?Tarım Bakanlığı zeytin diktiriyor. Sanayi Bakanlığı zeytin söktürüyor gibi bir durumdayız şuanda. Bu trajikomik duruma bir son verelim? dedi. 
Balıkesir´in Edremit ilçesinde Ziraat Odasında basın açıklaması düzenleyen TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, ?Güzel bir tercihle dünya ikinciliğinin hedeflendiği zeytin üretiminde 300 bin ton rekolteye ulaşmak üzereyiz. Yavaş yavaş bunun meyvelerini alıyoruz. Kırsal kalkınmayla eski para ile katrilyonlar harcandı Mehdi Bey zamanında. Bazı aksamalar var tabi ki ama bunlar telafi edilebilir. Önemli olan telafisi olmayan zararlar vermemek? dedi. 
Bu noktada karar verilmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, ?Zeytincilikte mi hedefe ulaşacağız, madende mi? Buna karar vermek lazım. Şüphesiz ikisi de lazım ama birbirinin içine giren, birinin altında başkasını aramak gibi, öbürünü talan edecek, mahvedecek bir uygulamanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye´nin bütün madenlerinin hepsi zeytin ağaçlarının altına mı girmiş? Bunu anlayabilmek mümkün değil. Kamu yararına meselesini çok geniş bir şekilde ortaya koyarak, sürekli kaygı üzerine düşünülmüş bir zeytincilik düşünülemez? diye konuştu.
Zeytin ağacı dikiminin eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker zamanında arttığını belirten Çetin, ?Devletin Tarım Bakanlığı zeytin diktiriyor, Sanayi Bakanlığı zeytin söktürüyor gibi bir durumdayız şuanda. O bakımdan bir karar verelim evvela ve bu trajikomik duruma bir son verelim diye düşünüyorum? dedi.



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.06.2017 07:59:25 666 0
Tarih: 06.06.2017 07:59 Güncelleme: 06.06.2017 07:59
Haberi Sesli Oku