Anahtar Kelimeler: 0

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay…

SÜTTEN KAYNAKLANAN ZEHİRLENME YOK

 

MANİSA - Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Okul sütü" projesi kapsamında Manisa'da dağıtılan sütlerden kaynaklanan bir besin zehirlenmesi yaşanmadığını bildirdi.

 

Tay, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa'da konuya ilişkin hastanelere yapılan az sayıda başvurunun besin zehirlenmesi değil, süte duyarlılık olduğunu kaydetti.

 

Alışkanlıkların okul çağı döneminde oluşmaya başladığını ifade eden Tay, çocuklara süt içme alışkanlığı kazandırmak için bu dönemin iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Sütün beslenme zincirindeki önemine vurgu yapan Tay, 1 bardak sütün 6 yaşında bir çocuğun ihtiyacı olan proteinin yüzde 35'ini, kalsiyumun yüzde 52'sini, B12 vitamininin yüzde 98'ini, fosforun yüzde 35'ini, iyotun yüzde 30'unu, B2 vitamininin yüzde 44'ünü, potasyumun yüzde 30'unu karşıladığını, bunun da çocuklarda güçlü kemik ve dişlerin oluşmasına, kemik yoğunluğunun artmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğunu söyledi.

 

Okul sütü programı çerçevesinde dağıtılan sütlerden bazı öğrencilerin rahatsızlanarak hastanelere müracaat etmeleri konusuna da açılık getiren Tay, açıklamada şunları kaydetti:

 

"Manisa'da dağıtılan sütlerden kaynaklanan bir besin zehirlenmesi yaşanmadı. Şu ana kadar okullarımızda süte bağlı bir besin zehirlenmesi vakası görülmemiştir. Bazı okullarda az sayıda öğrencinin süt içtikten sonra rahatsızlanması üzerine sağlık kontrolleri yapılmış, bu vakaların süte karşı duyarlılıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Sütlerin aç karnına içilmemesi, çok hızlı tüketilmemesi, ancak kutu açıldıktan sonra 30 dakika içinde bitirilmesine dikkat edilmesi gerekir. Veliler, eğer çocuklarında süte karşı bilinen bir duyarlılık varsa (laktoz intoleransı) okullara bildirsinler."

 

Haber Merkezi



KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 7.05.2012 17:27:11 0
Tarih: 07.05.2012 17:27 Güncelleme: 07.05.2012 17:27
Haberi Sesli Oku