TFF İCRA KURULU ÜYESİ VE PROFESYONEL KURUL BAŞKANI ARİF KOŞAR: “DÜŞÜNÜLENİN ÜSTÜNDE BİR HASILAT BEKLİYORUZ”

MANİSA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, gelirleri Soma’ya bağışlanacak olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa finalinden elde edilen hasılatın beklenenin üstünde olduğunu söyledi. 
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan ve tüm gelirleri Soma’ya bağışlanacak olan maçta gülen taraf sarı-lacivertliler oldu. Rakibini penaltılar sonrası 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, Süper Kupa’yı müzesine götürdü. Süper Kupa’yı bu yıl daha anlamlı hale getiren konu ise gelirlerinin Soma’ya bağışlanacak olmasıydı. 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’daki bir maden ocağında yaşanan kaza sonucu 301 maden işçisi hayatını kaybetmiş, tüm Türkiye yasa boğulmuştu. TFF maden şehitlerinin anısına Süper Kupa’yı Manisa’da oynanmasını istemiş ve tüm gelirlerinin Soma’daki maden şehitlerine aktarılmasına karar vermişti. Bu kapsamda dün oynanan maç öncesi kale arkaları 75, maraton ve kapalı tribün biletleri ise 150`şer liradan satıldı. Final maçında TFF tarihinde ilk defa protokol tribünü koltukları konuklara satıldı. TFF Süper Kupa maçını izleyecek tüm protokol tribünü konukları bilet başına 250 lira ödedi. Basın mensupları da maça ücret ödeyerek girdi. 

"İNŞALLAH ALAH BİZE BİR DAHA BU ACILARI YAŞATMAZ"
Maçtan elde edilen gelir hakkında kısa bilgi veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, “Soma`da hayatını kaybeden maden şehitlerimiz hepimizin yüreğini burktu. İnşallah Allah bize bir daha bu acıları yaşatmaz. Bizler de TFF olarak, burada yaraların sarılması noktasında elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere bu maçtan elde edilen geliri, Soma`daki maden şehitlerinin ailelerine bağışlayacağız. Gelirler, AFAD veya talimatta belirtilen kurumlar tarafından ailelere ulaştırılacak. Maçtan iyi bir hasılat elde edildi. Hatta beklenilenin de üstünde bir hasılata ulaşıldı. Henüz net bir rakam vermeyi uygun görmüyorum. Zorunlu giderler ödendikten sonra tüm gelirler şehit ailelerine verilecek. Öte yandan Soma’ya bir de futbol okulu yaptırıyoruz. Biz Türkiye Futbol Federasyonu olarak üzerimize düşen görevleri sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında yerine getirmeyi sürdürüyoruz.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 27.08.2014 09:06:28 520 0

Tarih: 27.08.2014 09:06 Güncelleme: 27.08.2014 09:06
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00