SARUHANLI - Spor ve fitness salonları 1 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başladı. Fakat yeni normal düzende salonlarda eskiden olduğu gibi egzersiz yapılamayacak.

Sağlık Bakanlığı, spor salonlarının uyacağı kuralları açıkladı ancak sporseverlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Üye olunan salonun kurallara uyup uymadığını gözlemlemek bunların başında geliyor. Türkiye’nin en büyük spor ve yaşam salonu Let’s Club Genel Müdürü ve Spor Fütüristi Hakan Demiray salonlarda alınması gereken kişisel önlemleri açıkladı. İşte daha güvenli egzersiz yapmak için dikkat edilmesi gerekenler…

Covid-19 sonrası yeni normal düzende; hem spor salonları, hem antrenörler hem de sporseverler, sağlığını korumak ve daha güvenli egzersiz yapmak için bir takım kurallara uymak zorunda. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı zorunlu kuralların yanı sıra bilinçli ve sorumluluk sahibi bir sporsever olarak alınacak ekstra kişisel önlemlerle hayatı daha da kolaylaştırmak mümkün. Hakan Demiray’a göre salonlar için de en önemli üç konu, sosyal mesafe, dezenfektan ve maske kullanımı.

  • Öncelikli olarak dikkat etmemiz gereken şey, kişisel temizliğimiz. Herkes kendi temizliğinden sorumlu olmalı. Ellerimizi egzersiz öncesinde ve sonrasında mutlaka bol su ve sabunla yıkamalıyız. Egzersiz esnasında ise dezenfektan kullanabiliriz. Ayrıca ellerimizi yüzümüze sürmekten kaçınmalıyız.
  • Uzmanların da belirttiği üzere çok sık dezenfektan kullanımı doğru değil. Ancak alet değişikliği sırasında kullanmakta fayda var. Sporcular hızlı ve derin nefes alıp verdiklerinden dezenfektanın solunmamasına dikkat edilmeli. Mümkünse alkolsüz ve antialerjik dezenfektan kullanmakta fayda var.
  • ABD’de yapılan ve sonuçları “Clinical Journal of Sports Medicine” dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, egzersiz aletlerinin özellikle elle tutulan yüzeylerinde biriken ter damlacıkları tehlike saçıyor. Bu nedenle egzersize başlamadan önce kullanacağımız aletlerin dezenfekte edildiğinden kesinlikle emin olmalıyız.
  • Spor salonunda maske kullanımı da çok önemli. Bu konuda birçok tartışma var. Uzmanlar, egzersiz yaparken uzun süre maske takan kişilerin hayati risk taşıdığını belirtiyor. Bu nedenle salonun kalabalık olmadığı zamanları ve alanları seçmeli, tercihen de fazla yorucu olmayan egzersizler yapılmalı.  Eğer ortam kalabalıksa, 1,5 metrelik mesafeyi koruyarak, cerrahi maske takarak egzersiz yapılabilir.
  • Egzersiz yaparken yüzün temas ettiği eşyalara özellikle dikkat etmeliyiz. Bu nedenle kendi havlumuzu ya da matımızı kullanmak faydalı olacaktır. Benzer sebeple su mataramızı da yanımızda taşımalıyız.
  • Havlu kullanırken aletler için ayrı, terimizi silmek için ve duş sonrası için ayrı ve tek kullanımlık olanlardan tercih etmeliyiz. Yani tek havlu değil birkaç farklı havlu kullanmak gerekir.
  • Egzersiz sırasındaki tüm kıyafetleri ve ayakkabımızı spora özel kullanmalı, egzersiz bitiminde ayrı bir çanta içerisinde muhafaza edip en az 60 derecede yıkamalıyız.-
  • Egzersiz sonrasında evimizde duş almayı tercih etmekte fayda var. Eğer salonda duş alacaksak terlik ve ayrıca temiz havlu kullanmaya özen göstermeliyiz. Egzersiz yapanlarda en yaygın görülen hata çıplak ayakla duş almaktır. Bu şekilde ayak mantarı bulaşma riski de artar.
  • Sporseverler, bu kurallara uymayan bir kişiyi ya da görevliyi gördüklerinde salonların belirlediği ilgili yetkiliye durumu belirtmeleri, ikaz etmeleri gerekiyor.


Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 10.06.2020 11:57:00 1264 0

Tarih: 10.06.2020 11:57 Güncelleme: 10.06.2020 11:57
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00