Anahtar Kelimeler: Sözde sanatçı Sezen ' tepiler devam ediyor

SARUHANLI - ​Albümünde Hazreti Âdem ve Hazreti Havva'ya hakaret eden sözde sanatçı Sezen Aksu'ya tepkiler çığ gibi büyüyor.

İslam'ın kutsallarına ve değerlerine saldıran, hakaret eden sözde sanatçı Sezen Aksu, "şahane bir şey yaşamak" isimli son klibinde ilk insan ve ilk peygamber Hazreti Âdem ve Hazreti Havva annemize hakaret etti.

Aksu'nun şarkısında "Biniyoruz bir alamete / Gidiyoruz kıyamete / Selam söyleyin O c…. / Havva ile Adem'e" şeklinde hakaret ediyor.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül ile Birlik Diyanet-Sen Genel Başkanı Kenan Ak, yaptıkları yazılı açıklamalarda sözde sanatçıya tepki gösterdiler.

Böyle şarkı sözü mü olur? şeklinde tepkisini belirten Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, “Sezen Aksu'nun ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ adlı son klibinde ilk insan ve ilk peygamber Hazreti Âdem (Aleyhi ve Sellem) ve Hazreti Havva için ‘Selam söyleyin o c…. Havva ile Adem'e’ ifadelerinden dolayı sözde sanatçıyı aziz milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Gün geçmiyor ki, dini değerlerimizle alay edilmesin. Ya bir sanatçı tarafından ya bir siyasetçi tarafından veya kendini bilmez bir komedyen tarafından her gün dini değerlerimiz ile alay edilmekte ve değerlerimiz aşağılanmaktadır. Sözde şarkıcı Sezen Aksu'nun, rezil klibindeki, peygambere hakaret içeren sözleri değiştirmemesi ve özür dilememesi durumunda Mil-Diyanet Sen olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı saygıyla duyururuz.” dedi.

Bir tepki de Birlik Diyanet-Sen Genel Başkanı Kenan Ak’tan geldi. “Hadsiz Sezen Aksu haddini bil” diyerek açıklamasına başlayan Ak, “Binmişiz bir alâmate / Gidiyoruz kıyamete / Selam söyleyin o c…. / Havva ile Adem’e sözlerini şarkı yaparak Hazreti Âdem ve Hazreti Havva annemize c…. diyerek hakaret eden Sezen Aksu! Senin ahlaksızlık dışında ne ilmin var ki sen Hazreti Âdem (Aleyhi ve Sellem) ve Havva anamıza dil uzatıyorsun. Sanatçı veya başka bir şey olmak demek sana benim dini değerlerime ve inancıma bırak hakareti söz söyleme hakkı bile vermez. Müslüman bir ülkede yaşıyorsun ve benim dinime inancıma Âdem babamıza ve Havva anamıza hakaret ediyorsun. Seni Sendikam Diyanet Birlik Sen ve şahsım adına en şiddetli şekilde kınıyorum. Yazıklar olsun sana. Devlet yetkililerinden Bu Haddini bilmez Kadının Hazreti Âdem ve Hazreti Havva’ya hakaret ettiği şarkının tüm platformlardan kaldırılmasını bekliyoruz. İnsanlığın ilk atası Hazreti Ademe ve anamız Hazreti Havva’ya yapılan bu hadsizliğin ve mukaddesatımıza yapılan hakaretin cezasız kalmaması için dini hassasiyeti olan savcı ve avukatları Allah rızası için göreve davet ediyorum.” şeklinde belirtti.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.01.2022 11:17:00 639 0

Tarih: 18.01.2022 11:17
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00