SARUHANLI/KOLDERE - Saruhanlı İlçesi Koldere mahallesinde 2008 yılında Koldere sevenler grubu adı altında kurulan sosyal paylaşım ağı Facebook’ta oluşturulan gurup “Bir çocukta sen giyindir” kampanyası düzenleyerek 51 ihtiyaç sahibi öğrenciyi giyindirdi.

Koldere Sevenler Grubu paylaşım sitesinin kurucusu Kani Şengül konuyla ilgili Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, Mahalleden büyükşehirlere göceden hemşerileri ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla kurdukları sosyal paylaşım ağı vasıtasıyla kuruluşundan bu güne kadar çeşitli etkinlikler ve yardımlaşmalar sağladıklarını kaydetti.

Sosyal paylaşım ağını 2008 yılında tek başına kendisinin kurduğunu, kısa sürede yayılarak 8 bin 500 üyeye ulaştıklarını belirten Şengül, şöyle dedi; Üyelerimizin tamamı kendi mahallemizden göç edip büyükşehirlerde yaşayan ve şu an mahallemizde ikamet eden hemşerilerimizden oluşuyor. Sosyal paylaşım ağımız kurulduğunda mahallemiz 8 bin nüfuslu bir belde hükmündeydi. Ancak Manisa’nın Büyükşehir statüsüne geçmesiyle mahalle konumuna düştü. Hemşerilerimizle ağımız aracılığı ile her şeyden haberdar olabiliyoruz. Üyelerimizin acılarını ve mutluluklarını paylaşıyoruz. Selanik göçmeni olan mahalle halkımızın tarihi yüz yıllık geleneklerini yaşatıyoruz. Geleneksel hemşeri geceleri, Keşkek günleri, Aşure günleri tertipleyerek hemşerilerimiz ve akrabalarımızla manevi değerlerimizi yaşatıyoruz. En önemlisi aramızda yardımlaşma sağlıyoruz. Son örneği de “Bir çocukta sen giyindir” kampanyasını bu yıl 6.sini düzenleyerek 51 öğrenciye dipten tepeye yeni kıyafetlerden oluşan giysi toplayıp mahallemizde eğitim veren Şehit Mehmet Burhan İlkokulu Okul Aile Birliği yönetimine teslim ettik. 6 senedir devam eden kampanyamız toplamda 200 ihtiyaç sahibi çocuğa giysi toplandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş ise, “Bir çocukta sen giyindir” kampanyası anlamında emeği geçen Kani Şengül’ü tebrik ediyorum. Dedi.

Kani Şengül, Koldere sevenler sosyal paylaşım ağının şu anda 150 bin fotoğraf, 2000 video ve aylık 300 bin ziyaretçisinin bulunduğunu sözlerine ekledi.



Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 18.12.2019 11:04:00 0
Tarih: 18.12.2019 11:04 Güncelleme: 18.12.2019 11:04
Haberi Sesli Oku