HABER MERKEZİ - Her mevsim atıştırmalık olarak tüketilen ayçekirdeği özellikle sonbaharda mevsimsel stres ve depresyonun azaltılmasında destek olurken, hafızanın güçlenmesini ve konsantrasyonun artmasını sağlıyor.

Her mevsim atıştırmalık olarak kullanılan ayçekirdeğinin, özellikle sonbaharda güçlü besin değeri sayesinde sağlık üzerine olumlu etkileri bulunuyor. Uzman Diyetisyen Nesrin Eriş’e göre ayçekirdeği, triptofandan ve B vitaminlerinden zengin olması nedeniyle sonbaharda ortaya çıkabilecek mevsimsel stres ve depresyonun azaltılmasında destek oluyor. İçeriğindeki kolin sayesinde hafızanın güçlenmesini, konsantrasyonun artmasını sağlayan ayçekirdeği, bu nedenle öğrenciler için ders başarısında önemli etki sağlıyor.

KANSER VE KALP HASTALIKLARINDAN KORUNMAYI SAĞLIYOR
B1, E vitamini, selenyum ve folik asit içeriği bakımından zengin olan ayçekirdeği, bağışıklık sistemi için de oldukça faydalı. Hem E vitamini hem selenyumdan zengin olan ayçekirdeği kanser ve kalp hastalıklarından korunmayı sağlarken, içeriğindeki magnezyum, çinko ve fosfor da kemik sağlığı için de faydalı. İyi bir idrar söktürücü olan ayçekirdeğinin 100 gramı yaklaşık 600 kalorilik bir enerji verirken, günlük tüketime 1 yemek kaşığı ayçekirdeği eklemek diyetin besin kalitesini artırıyor.



Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Nöbet yerinde ölü halde bulundu

Mali müşavir evinde ölü bulundu

Gümüşçü cinayeti sanığına müebbet hapis

Düğün hazırlıkları yapan fizyoterapist kazada hayatını kaybetti

Trafik kazası: 1 ölü

Manisalı işitme engelli judocu, Tokyo’da madalya kazandı

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nde Dünya Prematüre Günü kutlandı

16 Yaşındaki Genç, Annesini Darp Eden Babasını Bıçaklayarak Öldürdü

Mantar Toplamaya Giden Kişi Bulundu

ABD'den Dünya Kupası bileti olanlara "hızlandırılmış vize"

SARUHANLI’DA VEFAT…

Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

AĞIRALİOĞLU’NDAN MANİSA’DA SERT MESAJLAR: “MEMLEKETİN BU HALİNE RAZI DEĞİLİZ”

Saruhanlı'daki sahipsiz köpekler doğal yaşam alanına alınıyor

Paşaköy FK zirvede farkı üç yaptı: 0 - 7

HAYVANCILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELEN BESİCİLER, CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI: “ŞAP HASTALIĞI GELMESİN DİYE DURMADAN KİREÇ ATIYORUZ BİRDE KİREÇ MALİYETİMİZ ÇIKTI”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 15.10.2014 08:32:39 974 0
Tarih: 15.10.2014 08:32 Güncelleme: 15.10.2014 08:32
Haberi Sesli Oku