Son Dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Koronavirüsün yeni varyantı ülkemizde görülmedi

Son dakika! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada yayılmaya başlayan koronavirüsün yeni varyantı hakkında açıklamalarda bulundu. Koca, "Ülkemizde görülmedi. Asla kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Griple nasıl mücadele ediyorsak aynı şekilde olacak" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsün alt varyantı Eris'in bazı ülkelerde tespit edilmesi sonrası bir açıklama yaptı. Ülkemizde yeni varyantın görülmediğini söyleyen Koca, "Hala Kovid görülüyor mu, evet. Bu dönemde giderek mutasyonlarda etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. Vatandaşımız endişelenmesin. Hastane yatışı artıran herhangi bir durum söz konusu değil." dedi.

"YAŞLILAR KALABALIKTAN UZAK DURMALI"

Kapanma döneminin söz konusu olmayacağını da belirten Bakan, "Griple ilgili süreç nasılsa aynı olmalı. Yaşlılarımız kalabalık ortamlardan, grip vatandaşlardan uzak kalmalı." ifadelerini kullandı.

"KIZAMIK VAKALARI 2-3 AY ÖNCESİNE GÖRE AZALDI"

Son dönemde artış gösteren kızamık vakalarına da değinen Koca, "Kızamıkla ilgili göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli. Bizde kızamık vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Ağırlıklı görülen il yüzde 80 ile İstanbul, sonra Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır. Aşılamayı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Endişe edilecek bir durum yok. Sayılar giderek azalıyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYAYI ALARMA GEÇİRDİ

Omicron varyantından sonra pek çok ülke gevşeme kararı alırken dünya Eris haberleri ile bir kez daha alarma geçmiş durumda. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok ülkede vaka sayıları yeniden tırmanışa geçerken uzmanlar bu durumun sorumlusu olarak yeni varyantı görüyor.

ERİS VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eris virüsünün başlıca belirtileri yoğun bir şekilde Omicron varyantına benzemektedir. Bunlar; boğaz ağrısı, burun akıntısı, tıkalı burun, hapşırma, balgamsız öksürük, baş ağrısı, balgamlı öksürük, ses kısıklığı, kas ağrıları ve ağrıları ve koku alma duyusunda değişikliktir. Bununla birlikte, nefes darlığı, koku kaybı ve ateş ana semptomlar arasında kabul edilmemektedir.



Başkan Dutlulu: "5 bin tane gencimize, üniversite öğrencimize aylık 1000 TL olmak üzere burs başlayacak"

Başkan Balaban, CHP milletvekillerini ağırladı

Dünya, çömleğin kalbi Menemen'de buluşuyor

Otomobil takla attı: 2 kişi yaralandı

Polisi darbeden saldırgan tutuklandı

Salihlili judocu Zeynep Sağır, Türkiye üçüncüsü oldu

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Salihli Belediyespor’da 5 imza birden

Manisa FK, milli araya moralli girmek istiyor

MANİSA’NIN EN ZENGİN VE EN FAKİR İLÇELERİ BELLİ OLDU

Otomobil tarlaya uçtu: 2 yaralı

Salihli BBP’de Ahmet Uçak dönemi

Maliyet krizine karşı tarladan mahalleye satış

Salihli Seyrantepespor’dan transfer bombardımanı

MCBÜ sporcusu karatede Avrupa ikinciliği kazandı

Emniyetten hem denetim hem bilgilendirme

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.08.2023 13:29:00 1074 0

Tarih: 23.08.2023 13:29 Güncelleme: 23.08.2023 13:29
Haberi Sesli Oku
27.08.2025 13:00:00