SOMA`DA SANTRAL İŞÇİLERİ EYLEM ÇADIRI KURDU
SOMA -  Soma ilçesinde özelleştirme çalışmalarına karşı Soma B Termik Santrali`nin işçileri santral önünde eylem çadırı kurdu.
İşçilerin paydos saatinde santral önünde toplanan çok sayıda santral işçisi özelleştirmeye karşı, kurdukları çadırında nöbete başladıklarını Soma`nın can damarı olan Soma Elektrik Üretim A.Ş`nin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceklerini açıkladı.
Paydos saatinde otobüslerden inerek çadır önünde toplanan işçilere hitap eden Tes İş Sendikası Soma Şube Başkanı Bedri Demiraslan, "Aylardır yapılmak istenen özelleştirmeye karşı işlerimizi, aşlarımızı, bölgeye, geleceğimize ve ülkemize sahip çıkarak demokratik olgunluk ve kararlılık içinde bir mücadele yürütüyoruz. Bu süreçte hak arayan işçilere reva görülen uygulamaları da tüm Türkiye zaten bilmektedir. Özelleştirmeyi bir ekonomik kurtuluş reçetesi gibi gören siyasi iktidar geri adım atmamakta, özelleştirmenin ülkemize verdiği bütün zararlara rağmen, bu konudaki ısrarını sürdürerek bölgemize ülkemize ve emekçilere zarar vermektedir. Santral özelleştirmesini durdurun” dedi. 

"DESTEK BEKLİYORUZ"
İş yerlerinin önünde direniş çadırını kurduklarını belirten Demiraslan, "İlçemizdeki sivil toplum örgütlerinden ilçe teşkilatlarından, esnaflarımızdan, bizim verdiğimiz oylarla seçilen Manisa milletvekillerinden, işsizlerimizden diğer sendikalardan, maden işçilerinden destek bekliyoruz. Termik santral özelleştirilmesinin durdurulması ilçemizin ayakta kalması demektir. Tersi durumda ise artan işsizlik, yoksulluk ilk karşımıza çıkacak unsurlardır. İlçemizde bütün dengeleri elinde tutan santral satılmamalıdır. Bu kurumlar devletin değil, devlete zimmetlenmiş milletin malıdır. Memleketimize ve geleceğimize sahip çıkalım. Herkesi mücadeleye davet ediyoruz" dedi.



Saruhanlı Elektrik Kesintisi

Saruhanlı CHP’den Gülşah Durbay için Lokma hayrı

Otomobil taş yığınına çarptı: 1 yaralı, 1 ölü!

Saruhanlı Belediyespor 5'e 1 yaptı

Saruhanlı’da intihar!..

Denetimli serbestlik 20 yıldır hayata dokunuyor

AİLE EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞMASI MÜTEVELLİ'DE YAPILDI

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kula'da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Çocuklarda burun tıkanıklığı okul başarısını düşürüyor

İtfaiye aracının devrilmesi sonucu itfaiye eri yaralandı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

O genç hayata tutunamadı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 25.12.2014 09:20:03 589 0
Tarih: 25.12.2014 09:20 Güncelleme: 25.12.2014 09:20
Haberi Sesli Oku