Anahtar Kelimeler: Soma minik Batuhan için ediyor

SOMA - Soma ilçesinde maden işçisi bir babanın oğlu olan ve yaşam azmiyle dikkat çeken 9 yaşındaki Batuhan için beklenen uygun ilik bulundu. Geçtiğimiz yıl lösemi teşhisi konulan ve 1 yıldır hastalıkla mücadele eden madenci ailenin biricik oğlu Batuhan Ağcık´a uygun ilik bulunmasının ardından tedavi masrafları için okul idaresinin girişimleri ve kaymakamlığın izniyle ´Haydi Soma sıra sende´ sloganı ile yardım kampanyası başlatıldı.
Soma Zübeyde Hanım İlkokulu´nda 3. sınıf öğrencisi olan Batuhan´daki ani değişikliği ilk olarak 2016 yılının Mart ayında öğretmeni fark etti. Batuhan´ın günden güne zayıfladığını fark eden öğretmeni durumu ailesine bildirdi. Önce Soma´da bir hastaneye giden aile ardından Akhisar, son olarak da Manisa Celal Bayar Üniversitesi´nde oğullarına konulan lösemi hastalığı teşhisiyle yıkıldı.

1 yıl sonra uygun ilik bulundu
Soma Zübeyde Hanım İlkokulunda 3-A sınıfı öğrencisi Batuhan Ağcık geçtiğimiz yıl yakalandığı lösemi hastalığıyla mücadele ediyor. Hayat dolu olan ve yaşama azmiyle hayata sımsıkı tutunan Batuhan 1 yılda gördüğü kemoterapi ve ışın tedavisiyle uğraşırken, diğer yandan da uygun ilik aranıyordu. Türkiye genelinde yapılan taramalar sonucunda bir yıl sonra Batuhan´a uygun ilik bulundu. Antalya´da Medical Park Hastanesi´nde ilik nakli için tedaviye alınan Batuhan 18 Ocak´ta ameliyata alınarak ilik nakli gerçekleştirilecek. 

Yardım kampanyası başlatıldı
Yaşama azmiyle dolu Batuhan´ın yeniden sağlığına kavuşması aşamasında giderleri artan ve maden işçisi olan ailenin maddi durumunun da yetersiz olması nedeniyle okul idaresinin girişimleriyle Soma Kaymakamlığı izniyle yardım kampanyası başlatıldı. Soma Kaymakamlığı bu süreçte ailenin maddi olarak en büyük destekçisi olurken bundan sonra da ilik naklinin ardından uzun sürecek tedavi sürecinde aile yaklaşık 3 ay boyunca Antalya´da konaklamak zorunda kalacak. ´Haydi Soma sıra sende´ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar Halkbank: TR050001200956800001021303 nolu hesaba yardımlarını iletebilecekler.



Saruhanlı'da vefat...

İzmir'de lastik tamircisinde yangın kontrol altında

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Minibüsle çarpışan bisikletli hayatını kaybetti

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

HPV aşısı olduktan sonra da düzenli kontroller aksatılmamalı

Rektör Kibar fakültelerde ilk ders heyecanını paylaştı

Jandarma'dan incir hırsızlarına suçüstü

Enes Pınar'dan bronz madalya

MasterChef’te haftanın eleneni belli oldu

Akbelen’deki ormana sabah baskını: Zehra Nine henüz 1 gün önce hayatını kaybetmişti

Bankacı kılıklı dolandırıcılara dev operasyon: 53 tutuklama

Öğrenci servisi yoldan çıkıp uçuruma sürüklendi

Otomobil tarlaya uçtu, sürücü ve torunu hafif yaralandı

Göztepe, ligde kaybetmeyen üç takımdan birisi

Çırak bulamayan eşine destek için başladı, motor ustası oldu

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.01.2018 17:13:12 586 0

Tarih: 09.01.2018 17:13 Güncelleme: 09.01.2018 17:13
Haberi Sesli Oku
15.09.2025 18:09:00