Anahtar Kelimeler: Şişko Nuri yaşında

YAŞAM - Türk sinemasında ?Şişko Nuri? olarak tanınan ve yaklaşık 300 sinema filminde rol alan Sıtkı Sezgin, 66. doğum gününü huzurevinde sevenleriyle kutladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi ve Yenidoğan Mahallesi Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´nin Segah Müzikevi´nin organizesi ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikle Şişko Nuri lakaplı Türk sinemalarının unutulmaz oyuncusu Sıtkı Sezgin´in 66. yaş günü kutlandı. Kutlamaya Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meliha Nurdan Taşkıran, Samsun´daki bazı sivil toplum örgütleri ve dernek temsilcileri katılırken, Sıtkı Sezgin´in 45 senelik sinema hayatındaki rol arkadaşı İhsan Gedik de yalnız bırakmadı.

Doğum günü partisi ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Türkiye´nin çeşitli illerinde şehit olan polis ve askerler için saygı duruşu ile başladı. Daha sonra segah müziğin getirdiği Samsunlu sanatçılar İhsan Çavdar, Ümit Kurşun, Rüya Kılıç, Metin Erten ve Feride Arslan´ın söylediği parçalarla huzurevi sakinlerine ve doğum gününe gelenlere unutulmaz bir gün yaşadı. Söylenen müziklerin ardından Şişko Nuri ve huzurevinde kalanlar sahneye getirilen pastayı keserek doğum günlerini kutladılar.

SAKATLAR DERNEĞİNDEN ŞİŞKO NURİ´YE AKÜLÜ ARABA
Doğum gününde Sıtkı Sezgin´e Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri akülü araba hediye etti. Hediye öncesi konuşan Dernek Başkanı Hakyemezoğlu, ?Nuri ağabeyimiz beni aradı, ?benim bacaklarım ağrıyor, bana bir tane akülü araba verebilir misiniz ya da ben para ile alabilir miyim´ dedi. Biz de sırada bekleyen olmasına rağmen bir tane akülü araba hediye ettik. Ben buradan yapmış olduğumuz bu hareketle kurum ve kuruluşlara maddiyatı iyi olup da bizlere destek vermesi gerekenlere mesaj vermek istedim. Evden çıkamayan, bizlere ve toplum içerisine karışamayan, bizlerin yanına gelemeyen o kadar çok engelli var. Nuri ağabeyimin nezdinde bugün yaş günü olan buradaki yaşlı ağabey ve ablalarımızın doğum günlerini kutluyoruz? dedi.
Ardından Şişko Nuri, akülü arabasına binerek huzurevi içerisinde tur attı. Daha sonra doğum günü partisi kaldığı yerden devam etti.

Şişko Nuri lakaplı Sıtkı Sezgin´in doğum gününü kutlayan Türk sinemalarının unutulmaz kötü karakterli oyuncusu İhsan Gedik, ?Bugün burada bulunma sebebim, Nuri kardeşimle yaklaşık 45 senelik sinema hayatında beraberdik. Yaş gününü kutlamak için geldim. Ona nice yıllar ömür diliyorum? diye konuştu.
66 yaşına girdiğini ifade eden Sıtkı Sezgin de, ?Samsunlu sanatçı arkadaşlarım olsun, dernekten gelen arkadaşlarımız olsun bütün Samsun buraya aktı. Bütün herkese kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunarım. Allah nice senelere uzun ömürler versin. Yaşadığımız sürece Samsun´a, bütün her yere Türk sinemalarında rol aldığım sürece hayatımı sürdüreceğim? şeklinde konuştu.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 8.02.2016 10:55:02 639 0

Tarih: 08.02.2016 10:55
Haberi Sesli Oku

Yaşam

Yaşam Haberleri
19.06.2025 16:39:00