SİMAV’DA ÜRETİLEN ALTIN ÇİLEK TADIYLA FİYATIYLA ÜRETİCİYİ MEMNUN EDİYOR

ADİL AKA

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Gümüşsu (Kelemyenice) köyünde ikamet eden evli ve 3 çocuk annesi Dilek Karakoç, bir dönemde fazla diktiği altın çileği keyifle yetiştirdiğini söyledi.

Dünyanın en zengin lif oranına sahip meyvesi olarak bilinen altın çileği deneme amaçlı diktiğini belirten Karakoç, “Verimi gayet iyi. Bizim bu topraklarımızı altın çilek sevdi. Faydaları saymakla bitmeyen ve antioksidan oranı yüksek bir meyve. Çarşamba günleri kurulan Simav pazarında ürünleri satıyorum. Simavlılar bayılıyor.” dedi.

Altın çileğin tohumunun yaz döneminde dikildiğini kaydeden Karakoç "Tohumu toprağa gömüyorsunuz. Zamanı geldiğinde de meyvesini veriyor" dedi.

Dilek Karakoç meyvenin şifa kaynağı olduğunu dile getirerek "Altın çileklerin yüksek oranda antioksidan, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller içerdiğini biliyorum. Sağlık için çok faydalı olduğu söyleniyor. Biz de bol bol tüketmeyi öneriyoruz" diye konuştu.

Kızı Gülsu’nun da zaman zaman kendisine yardım ettiğini belirten Karakoç, ”tropikal meyveleri yetiştirmeyi seviyorum. Altın çileğin yanında bahçemde, gojiberry, fındık ve enginarlarım var” dedi.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.10.2024 12:00:00 1406 0
Tarih: 23.10.2024 12:00 Güncelleme: 23.10.2024 12:00
Haberi Sesli Oku