SARUHANLI - Saruhanlı'da 3 gün etkili olan şiddetli lodos nedeniyle 2 kişi karbonmonoksit zehirlenmesinden hastanelik oldu.

Alınan bilgiye göre Saruhan Mahallesi Cengiz Topel Caddesindeki evlerinde ikamet eden Eda Yaralı (17) ile Esra Yaralı (20) sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenerek Saruhanlı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi olmayan hastalar tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Özellikle lodoslu havalarda yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşların dikkatle olması gerektiğini ifade eden Yetkililer, Olası karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı, vatandaşlardan kömür sobaları yakmamaları istendi. Ayrıca çöp kovası, seyyar tabela gibi lodosla düşüp cana ve mala zarar verebilecek eşyaların da kapalı ortama alınması gerektiğini kaydetti.  Yetkililer, "Lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınmasından dolayı bacalar daha az çeker. Böyle havalarda daha önce temizliği yapılmamış, tıkalı soba bacaları ile periyodik bakımdan geçirilmeyen sobalar karbonmonoksit zehirlenmelerine yol açabilir. Şiddetli rüzgârın etkili olduğu dönemlerde sobaların mümkünse kullanılmaması ve yanan sobaların da söndürülmesi alınması gereken öncelikli önlemlerdir.” Dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 2.02.2015 17:43:08 1447 0
Tarih: 02.02.2015 17:43 Güncelleme: 02.02.2015 17:43
Haberi Sesli Oku