HABER MERKEZİ - Kardiyoloji Bölümü Uzman Dr. Recep Asiltürk, sıcak ve nemli havaların kalbi olumsuz etkilediğini söyledi.

Medical Park Samsun Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölümü Uzman Dr. Recep Asiltürk, sıcak ve nemli havaların kalbi olumsuz etkilediğini hatırlatarak, vatandaşları uyardı. Sıcak ve nemli havaların sağlıklı insanlar için de bunaltıcı bir durum olduğunu hatırlatan Uzman Dr. Recep Asiltürk, “Özellikle kalp hastalığı olan veya kalp hastalığı riski taşıyanlarda kalp krizi, çarpıntı, ritim bozukluğu ve tansiyon dengesizliklerini artırır. Kalbimizin verimli çalışabilmesi için damarlardaki kan miktarı ve muhtevasının uygun olması gerekir. Sıcak havalar da vücut ısısının ayarlanması için derimizi besleyen damarlarda aşırı terleme oluşur. Terleme ile vücudumuz su ve tuz kaybeder. Kaybettiğimiz su ve tuzları yeterince alamazsak veya zamanında alamazsak olumsuzluklar ortaya çıkar” diye konuştu.

Vücuttan kaybedilen su ve tuzun geri yeterince veya zamanında alınmadığı durumlarda olumsuzlukların ortaya çıkacağını da açıklayan Dr. Asiltürk, “Kanın koyulaşması sonucu pıhtılaşma riski artar ve kalp krizini tetikleyebilir. Tuz kayıplarına bağlı ritim bozukluğu gelişebilir. Bu ise çarpıntı şikayetlerinde artma veya bayılmalara neden olabilir. Kandaki koyulaşma ve tuz dengesizliği böbreklerimiz de de olumsuzluklar yapar. Tansiyon dengesizliğine (yükselmesine veya düşmesine) neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde kalp sağlığımızı korumak için tedbirlerin alınması önerilir” şeklinde konuştu.

Yaz mevsiminde kalp sağlığını korumak için yapılması gerekenleri tek tek sıralayan Uzm. Dr. Recep Asiltürk, “Özellikle güneşin tepede olduğu saatlerde açık yerlerde uzun sureli kalmayın. Giyeceklerimizi yaza uygun olmalıdır. Açık renkli, rahat ve terlemeyi artırmayan elbiseler giyilmelidir. Ağır ve yağlı yemeklerden kaçınılmalıdır. Özellikle alkol güneş altında alınmamalıdır. Kalp yetmezliği olanlar soda ve maden suyu tüketiminde dikkatli olmalıdır. Yaz aylarında normalde aldığımız sıvılardan daha fazlasını tüketmeliyiz. 2-3 litre sıvı almalıyız. Özellikle kalp yetmezliği ilaçları alıyorsak doktorunuza giderek yaza göre tekrar düzenlemelisiniz” ifadelerini kullandı.



CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MARMARA GÖLÜ SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR, YENİDEN SU TUTMAYA BAŞLAYAN GÖL İÇİN GEÇİMİNİ BURADAN SAĞLAYAN BÖLGE HALKI DESTEK BEKLİYOR”

TMO Kuru Üzüm Satışını Başlattığını Duyurdu!

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniğinde Hacamat Uygulamaları

Şampiyonluk Yolunda Kritik Viraj: Haydi Turgutlu Salona

Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

Balıkesir Sındırgı’da korkutan deprem

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nde Başarılı ve Özellikli Operasyon

BAŞKAN CILLI’DAN 2 NİSAN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Saruhanlı Belediyesi’nden Kurtuluş Mahallesi’ne Yeni Hizmet

Saruhanlı Belediyesi’nde memurlara yüzde 120 zam

TİRKEŞSPOR ZİRVEYE AYAR VERDİ: 1-2

Akhisar'da masaj salonlarına fuhuş operasyonu: 3 tutuklama

Manisalı sporcular tarihi şampiyonada madalya arayacak

SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.06.2014 08:54:01 0
Tarih: 23.06.2014 08:54 Güncelleme: 23.06.2014 08:54
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri