ÇEVRE - Türkiye'de ilk kez uygulanan Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi”nde görev alacak 30 kadın İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Türkiye'de ilk kez uygulanan Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi” çevre kirliliğini azaltmak konusundaki mücadelede toplumun yapı taşlarından biri olan kadının çevre bilincini artırarak ailede ve nihai olarak toplumda sağlıklı bir çevre oluşturmayı amaçlıyor. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nde eğitimlerin verildiği proje Zeytinburnu Belediyesi`nin koordinasyonunda, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ÇEVKO Vakfı ortaklığında hazırlandı. Projede görev alarak Zeytinburnu Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kadınları eğitmeyi amaçlayan 30 kadının eğitimleri tamamlandı. Eğitim sonucunda sertifikalı birer çevreci olan kadınlar 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak eğitimler ile kadınları eğitmeyi amaçlıyor.

Eğitici eğitimleri sürecinin keyifle sona erdiğini ifade eden Proje Koordinatörü İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Perihan Eren Bana, 30 kadının aldığı eğitimi sahada nasıl kullanacağı konusunda şu açıklamalarda bulundu: 5 Ocak Pazartesi günü itibariyle eğitici eğitimi alan 30 kadının sahada eğitimleri başlayacak. Kadınlarımız, burada öğrendiklerini ev kadınlarına verdikleri eğitimler ile pratiğe dökmüş olacaklar. Öğrenci velileri okullara çocuklarını bırakmalarının ardından okullarda 3 yarım günlük eğitimler alacaklar. Böylelikle kadınlarımız çevre konusunda duyarlılık kazanacaklar.”

Kadının sosyal çevresini desteklemenin yanı sıra çevre bilinci kazanmasıyla ayrıştırma yapmasını hedeflediklerinin altını çizen Perihan Eren Bana, Kadınlar eğitim süreci boyunca çevrenin ve çevre kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki bozucu etkilerini öğrendiler. Enerji tasarrufu, atıklar, geri dönüşüm ve atıkların nasıl imha edilip dönüştürülebildiği hakkında bilgi sahibi oldular. Ayrıca bunları kadınlara nasıl öğretebilecekleri konusunda eğitici eğitimi aldılar. Yetişkin nasıl öğrenir? Nasıl öğrenme süreci yaşanması gerekir? konularında çalışmalar yaptık” diye konuştu.Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın adına törene katılan Başkan Danışmanı Zehra Taşkesenlioğlu, konuşmasında çevreyi yeniden kazanmayı hedeflediklerini belirterek, Geleceğimizi var eden geçmişi bizlere emanet eden anneler ile uzun bir yolculuğa çıktık. Yolculuğumuzu başlatırken üretenin, verimliliğin yeryüzünde tecellisini geliştiren kadınlarımızla çevreyi yeniden kazanma gayreti içindeyiz” dedi.

Vakıf olarak ambalaj atıklarının geri kazandırılması konusunda faaliyetlerde bulunduklarını söyleyen ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, 23 yıldır sanayinin önde gelen firmaları tarafından kurulan ve ambalaj atıklarının Türkiye'de geri kazanımını destekleyen bunun sonucunda da bir sistemin kurulmasını sağlamak için çalışan bir vakıfız. Ana konularımız içinde özellikle gençlerin, ev hanımlarının bilinçlendirilmesi ve çevre ile ilgili farkındalık yaratılması ön plandadır. Evlerden Evrene Çevre Bilinci Projesi”ni de büyük bir mutluluk ile kabul ettik. Proje vasıtasıyla Zeytinburnu sınırları içerisinde bulunan kadınlarımız çevre konusunda farkındalık kazanacak. Özellikle ambalaj atıklarının geri kazanımı konusu evlerimizde başlıyor. Bu da ancak kadınlarımızın bu konuda bilinçlenmesi ile mümkün olacaktır” dedi.

Çevre bilincinin kazandırılmasına yönelik ÇEVKO Vakfı çalışmalarına gönüllü destek veren Sanatçı Zeliha Sunal evdeki ambalajların nasıl değerlendirileceği konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Evden ne kadar az çöp çıkarabilirsek o kadar çevreye yararlı olacağız diyen Sunal, Zeytinburnu Belediyesi'nin bu çalışmasını çok kayda değer görüyorum. Ben evde önce eşimi eğitmekle başladım. Her çöpe attığını geri alıp farklı bir yerde biriktirdim. Bu ayrı yerde biriktirdiğimiz şeyler biz hanımlar tarafından farklı şekilde de değerlendirilebiliyor” ifadelerini kullandı.Tören proje kapsamında eğitici eğitimi alan 30 kadının sertifika almasıyla ve temsili kep töreni ile sona erdi.



Saruhanlı CHP’den Gülşah Durbay için Lokma hayrı

Otomobil taş yığınına çarptı: 1 yaralı, 1 ölü!

Saruhanlı Belediyespor 5'e 1 yaptı

Saruhanlı’da intihar!..

Denetimli serbestlik 20 yıldır hayata dokunuyor

AİLE EĞİTİM DANIŞMANLIĞI ÇALIŞMASI MÜTEVELLİ'DE YAPILDI

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kula'da asayiş ve narkotik uygulamalarında 23 kişi yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Çocuklarda burun tıkanıklığı okul başarısını düşürüyor

İtfaiye aracının devrilmesi sonucu itfaiye eri yaralandı

Gülşah Durbay’ın ardından Şehzadeler Belediye Meclisi yeni başkanını seçecek

Şarampole uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

O genç hayata tutunamadı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak gözaltına alındı

Saruhanlı'da vefat...

MANİSA DEMİRCİ’DE FERDİ ZEYREK VE GÜLŞAH DURBAY İÇİN GEVREK DAĞITTI

GÜLŞAH DURBAY İÇİN DÜZENLENEN TAZİYE PROGRAMI DUALARLA TAMAMLANDI

Kafa kafaya çarpışan araçlar çıkan yangında küle döndü

Yerli Malı Haftası'na Togg damgası

Kayıp muhtarın cesedi varilde çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 25.12.2014 08:33:23 1569 0
Tarih: 25.12.2014 08:33 Güncelleme: 25.12.2014 08:33
Haberi Sesli Oku