SARUHANLI - Institut français Türkiye’nin online edebiyat konferansı serisi, SALON Edebiyat’ın ilk konuğu belli oldu! Salon Edebiyat konferans serisinin ilk 2 gününde Yiğit Bener, oyuncu ve çevirmen Serra Yılmaz’ı ağırlayacak. İkilinin ele alacağı konu ise “Camus salgın kıskacında”.

Albert Camus’nün muhtemelen 1941’de yazmış olduğu Vebayla Boğuşan Hekimlere Tavsiyeler adlı kısa metninin yeniden keşfi, altı yıl sonra yayımlanan romanı Veba’yı bambaşka gözlerle okumamıza da olanak sağlıyor.

Bugüne kadar tamamen gözden kaçmış olan bu parlak metin ilk kez Nisan 1947’de Gallimard’ın Les Cahiers de La Pléiade dergisinde “Veba Arşivleri” başlığıyla yayımlanmış ve yakın zamanda yayınevinin sanal metinler dizisi « Tracts » (“Bildiriler”) çerçevesinde yeniden okurlarla buluşturulmuştur; Türkiye’de de ilk kez geçtiğimiz Nisan ayında Artı Gerçek gazetesinde yayınlanmıştır.

Pandemiyle boğuştuğumuz şu sıralarda, bu iki metnin etkileşimini ele alarak Camus’nün salgın kıskacındaki katkılarını, Vebayla Boğuşan Hekimlere Tavsiyeler’i Türkçeye kazandıran yazar Yiğit Bener ve oyuncu ve çevirmen Serra Yılmaz eşliğinde yeniden değerlendirmenin tam zamanıdır.

Zoom sitesi üzerinde gerçeklesecek olan SALON Edebiyat konferanslarına katılım ücretsiz olacak, konferansı izlemek isteyenlerin Institut français Türkiye’nin http://www.ifturquie.org  adresli internet sitesinden etkinliğe kayıt olmaları gerekiyor.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 1.06.2020 04:40:00 1404 0

Tarih: 01.06.2020 04:40
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00