MANİSA - Tarihi Lalapaşa Camisinin bakım ve onarım çalışmalarının hızlandırılması için gerekli yazışmaları bizzat takip eden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın girişimleri sonuç verdi. Ecdat yadigârı bir eserin bu durumda olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Özdağ, ?Konu Mutlu Mahallesi sakinlerince tarafıma iletilmesinin ardından devreye girdim ve bir an önce caminin onarımıyla ilgili çalışmalara başlanması hususunda gerekli ihale bekletilmeden yapıldı. Hızlı bir şekilde gerekli onarım işleri tamamlanarak hem tarihi eseri kurtararak gelecek kuşaklara taşıyacağız. Bir diğer yandan da binanın fiziki dış yüzeyinde oluşan çatlaklardan dolayı oluşabilecek tehlikeleri önlemiş olacağız? dedi.

Lalapaşa Camiinde meydana gelen minare külahındaki kurşun levhaların düşmeye başladığı ve kubbe altında çatlakların oluşmasından dolayı Mutlu Mahallesi sakinlerinin talebinin tarafına ulaştırılmasının ardından konuyla ilgili duyarlılık gösteren AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ´ın girişimleri sonuç verdi. Konuyla ilgili bizzat Özdağ´ın takibi üzerine gerekli yazışmalar yapılarak onarımın yapılması hususunda gerekli olan ihale yapıldı. İşi yüklenen firmayla Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafınca yapılacak sözleşmeden sonra gerekli onarım çalışmaları kısa sürede tamamlanarak tarihi cami eski konumuna yeniden kavuşmuş olacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ caminin onarılmasıyla hem 448 ecdat yadigarı bir esere sahip çıkılarak gelecek kuşaklara taşınacağını hem de Cami minaresinin külahındaki kurşun malzemelerin dış etkilere maruz kalması sonucunda oluşabilecek tehlikenin önüne geçildiğini ifade etti.

Cami ile ilgili teknik incelemelerin yapıldığını kaydeden Özdağ, ?Güvenlik tedbirlerine uygun olarak iskele kurulup, minare külahında düşen kurşun malzemenin sökülecek ahşap üzerine izolasyon malzemesi konularak eksik kurşun tabakaları tamamlanacak ve gerekli müdahale yapılacaktır. Konuyla ilgili olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzce onarım kararı alınmış ve gerekli ihale yapılarak ihaleyi kazanan firma ile en geç 20 Mart 2017 tarihinde sözleşme yapılarak onarım çalışması ivedilikle tamamlanacaktır. . Manisa´mıza hayırlı olsun. Ecdadımıza karşı borcumuzu ödüyoruz? dedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 11.03.2017 13:33:15 312 0

Tarih: 11.03.2017 13:33

Haberi Sesli Oku