POLİTİKA - Bir dizi programlara katılmak üzere Manisa´ya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Bir topluluğu millet yapan en önemli unsurun ortak değerleri olduğunu belirtti. Özdağ, ?Değerlerini kaybeden bir milletin fertleri sağa sola savrulur. Toplumu birbirine bağlayan bağlar gevşer. Dağılma mukadder olur. Şehit cenazeleri ortak acılara sahip insanların buluşma yeridir. Acılarınızda ortaklaşamıyorsanız sevinçlerinizde hiç ortaklaşamazsınız. Yazık ki, bugün böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bu yüzden siyasi parti liderleri başta olmak üzere tüm milletimizi uhulete ve suhulete davet ediyor, bu zor süreçte acılarımızı ortaklaştırmaya, teröre ve Türkiye düşmanlarına karşı birlikte hareket etmeye çağırıyorum? dedi.

18-20 Haziran tarihleri arasında bir dizi programlara katılmak, iftar ve sahurda vatandaşlarla bir arada bulunmak üzere seçim bölgesi Manisa´ya gelen AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Türkiye´nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, bu zor süreci atlatma konusunda farklılıkları topyekun bir kenara bırakılarak birlik, beraberlik içerisinde hareket edilmesinin ve ortak değerlere her zamankinden daha çok sahip çıkılmasının şart olduğunu kaydetti. Özdağ, ?Maalesef acıları ortaklaştırarak aramızdaki bağları güçlendirmek yerine kesip atıyoruz. Aynı değerlerde buluşamayan toplumlar zamanla dağılırlar. Millet dediğimiz vakıa bir değerler buluşmasıdır. Bunu asimilasyon, inkar politikası gibi ayrıştırıcı itirazlarla karşılamak yanlış. Bir arada yaşamak ancak ortak değerlerle mümkündür. Değerleri ayrışan topluluklar er geç yollarını da ayırırlar. Onun için şu şehit cenazeleri asla siyasi rekabetin yarış alanı haline getirilmemelidir. O şehitler biraz insan olan herkesin ortak değeridir. Onlar hayatlarını, gençliklerini bizim için feda ediyor. şehidin partisi, cemaati olmaz, o herkesindir ve herkes de ona sahip çıkma hakkına sahiptir? diye konuştu.

HDP TÜRKİYE´NİN DEĞERLERİNE İHANET EDİYOR

?PKK´nın HDP´nin desteğiyle şehitlikler açması, HDP´nin Türk milletinin aleyhine her karara destek vermesi değerleri farklılaştırarak ortak bir hayat sürdürmeyi imkansız hale getirmek içindir? diyen Özdağ, ?Sizin ağladığınız bir olaya gülen, sizin şekva ettiğinize alkış çalan, sizin ihanet gördüğünüze sahip çıkan bir topluluk oluşturarak ortak hayatı imkansız hale getirmek istiyorlar. Demirtaş´ın ve öteki HDP milletvekillerinin canlı bomba taziyelerine katılması, soykırım kararlarına destek olması hep bu ayrıştırma amacı içindir. Bu durumda yapılması gereken sosyal ve kültürel politikalarla bu ayrıştırma, kardeşi kardeşle karşı karşıya getirme politikalarını etkisizleştirmektir? dedi.

PKK/HDP BÖLME, PARÇALAMA PROJESİDİR

?Ortak ülkülere, ortak gelecek tasavvuruna sahip değilseniz bir arada yaşayamazsınız? ifadesini kullanan Özdağ sözlerine şöyle devam etti; ?HDP de PKK da bir bölme parçalama projesidir. İkisinin de hedefi ortak değerlerimiz, kıymet hükümlerimizdir. Terör sadece insan vücudunu hedef almıyor, değerlerimizi de hedef alıyor. Bu iki ihanet odağının ilk hedefi din bağına vurmaktır. Çünkü din hala toplumları kardeş yapan, birbirine el kaldırmasına engel olan en güçlü bağdır. PKK militanlarında gözlenen Zerdüşt aşkı, Marksistleşme, dinsizleşme eğilimi hep bu politikanın sonucudur. Kimi bölücü mihrakların bizi artık Ömer´le Osman´la kandıramayacaksınız beyanı bu gerçeğin itirafıdır. Ömer, Osman dedikleri bizim baş tacı yaptığımız Hz.Ömer ile Hz.Osman´dır. Tarih ve vatan algısının farklılaştırılması, farklı duygusal yönelişler, dil üzerinden oluşturulmaya çalışılan kültürel farklılaşma hep aynı maksada matuftur. Terörle tavizsiz mücadele elbette şarttır ama bunun tek başına yetmediği geçmişte bin defa ispatlanmış bir gerçektir. Esas mücadelenin sosyal ve kültürel alanda verilmesi gerekiyor. Terörle mücadele edilirken acıları, sevinçleri, duyguları ortaklaştıracak bir politikanın da devreye sokulması gerekir. Devlet yönetimi tekleştikçe bunu başarmak daha da kolaylaşacaktır.?



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 18.06.2016 15:58:07 363 0

Tarih: 18.06.2016 15:58

Haberi Sesli Oku