POLİTİKA - 2003 yılından sonra Kerkük´ün demografik yapısının planlı bir şekilde değiştirildiğini kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ?Kuzey Irak´ta Kerkük´ün işgal edilmesine seyirci kalmayacağız ve batı hegomanyasının altında bölgede kurulmak istenen devleti tanımıyoruz? dedi.
AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Barzani´nin Referandum konusunda diretmesine ?Kerkük Kürt´tür? sözlerine sert tepki gösterdi. ?Türkmen yurdu Kerkük üzerinde oynanan oyunlara ve işgal edilmesine seyirci kalmayacağız? diyen Özdağ, ?Kerkük Barzani´nin ifade ettiği gibi şayet onlarınsa O zaman Kerkük´te ki medeniyet mirasları nerededir? Kerkük şayet sizinse mezar taşlarınız nerededir? Neden nüfus kayıtlarını, tapu dairelerini ve iş yerlerini yıkıp, yaktınız? 2003 yılından sonra Kerkük´ün demografik yapısı planlı bir şekilde değiştirilmiştir. Planlı bir şekilde bu değişikliği yapanlar 2003 yılından sonra Kerkük´e göçleri teşvik ederek sahte kimlik belgesi ve gıda karnesi düzenleyerek yaklaşık 800 Bin kişiyi yerleşik düzene geçirmişlerdir. Emperyalist ve yabancı güçler tarafından organize edilen bu süreç Kürt grupların Türkmenler ve Araplara ait olan arazileri zorla gasp etmelerine de zemin sağlamıştır? diye konuştu.
KERKÜK BİR TÜRK YURDUDUR
?Kuzey Irak´ta 46. Paralel üstünde Amerikalılar Saddam´ı indirerek orada bir devlet kurma hayalini batı dünyasıyla birlikte başlatmışlardı. O zamanlar adı çekiç güçtü ve çoğu kişi çekiç güce evet oyu vermişti. Halbuki çekiç güce hayır oyu verilmesi gerekiyordu? diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti, ?Orada İsrail´in güdümünde, batı dünyasının hegemonyasının altında vesayet altında bir devlet kurmak istiyorlar. Sonra genişletecekler ardından sıra Suriye´ye gelecek. Sonra da sıra Türkiye´ye ve İran´a gelecek. Onun için biz Kuzey Irak´ta yapılmak istenen Referanduma karşıyız ve o Referandumu tanımıyoruz. Kuzey Irak´ta Kerkük´ün işgal edilmesini tanımıyoruz. Irak petrollerinin yüzde kırkını taşıyan yüzde kırkını barındıran ve üreten bir Türk yurdu Kerkük´ü işgal etmek istiyorlar. Orada bir Barzani devleti kurmak istiyorlar. Marksist, Leninist, bir noktada Stalinist Barzani devletini ondan sonra da Suriye´de bir devlet kurmak istiyorlar.?
SINIRLARIMIZDA BİR PKK/YPG DEVLETİ KURDURMAYACAĞIZ
?Suriye sınırında batı hegomanyası altında bir devlet kurduktan sonra da yıllardır yapmak istedikleri ayaklanmayı Türkiye´de denemek isteyecekler? diyen Özdağ, ?Biz sınırlarımızda bir PYD/PKK devleti kurdurmayacağız. YPG devleti kurdurmayacağız. Biz ülkemiz içinde de asla bir PKK devleti kurdurmayacağız. Biz Kürt, Türkmen, Laz, Çerkez bu topraklarda kardeşiz. Biz aynı milletin çocuklarıyız ama PKK, PYD, YPG terör örgütlerine asla taviz vermeyeceğiz, müsaade etmeyeceğiz. Terörle kararlı mücadelemiz devam edecek? şeklinde konuştu.

 



SARUHANLI’DA VEFAT…

Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

AĞIRALİOĞLU’NDAN MANİSA’DA SERT MESAJLAR: “MEMLEKETİN BU HALİNE RAZI DEĞİLİZ”

Saruhanlı'daki sahipsiz köpekler doğal yaşam alanına alınıyor

Paşaköy FK zirvede farkı üç yaptı: 0 - 7

HAYVANCILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELEN BESİCİLER, CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI: “ŞAP HASTALIĞI GELMESİN DİYE DURMADAN KİREÇ ATIYORUZ BİRDE KİREÇ MALİYETİMİZ ÇIKTI”

Gümülcelispor 2-2 Yunusemre Belediyespor, Kritik maçta kazanan yok

Spilkent projesinde çalışmalar hızlandı

Sarıgöl’de pekmez yapımına hız verildi

Evde çıkan yangında hayatını kaybetti, 20'den fazla kedi de telef oldu

Otomobil tırla çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Kütahya'da 5 katlı binanın teras katında çıkan yangın paniğe neden oldu

Vali Özkan yaralı polis memuru Hatice Ünal’ı hastanede ziyaret etti

Sarıhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur'dan TARSİM Prim Artışlarına Tepki

Kazada şehit olan Polis Memuru Ali Barut son yolculuğuna uğurlandı

SİMAV’DA DÜZENLENEN ÜÇ ETEK (YIRIKLI) GECESİ RENGARENKTİ

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 22.09.2017 10:36:46 598 0
Tarih: 22.09.2017 10:36 Güncelleme: 22.09.2017 10:36
Haberi Sesli Oku