30 yıldır şeker satan Hamdi Çarşıbaşı bayram hareketliliğinin başladığını belirttti.

Hamdi Çarşıbaşı, “Şeker alacak olan vatandaşlarımız, şekerin ambalajına dikkat etsin. Merdiven altı satıcılara itibar etmesin” uyarısında bulundu.“

Bayram yaklaştıkça vatandaşlar daha fazla gelmeye başladı ve alışverişler biraz daha hızlandı” diyen Çarşıbaşı,

“Ancak henüz tam manasıyla yoğunluk olmasa da, özellikle son birkaç gün kala yoğunluk olacağını tahmin ediyoruz. Halkımız Ramazan Bayramı’ndan yeni çıktığı için ellerinde geçen bayramdan kalan bazı şekerler var ve onlara takviye alıyorlar. Seyahate gidecek olanlar eşine, dostuna hediyelik olarak alıyor.

Bu şekilde bizim de hazırlıklarımız devam ediyor” ifadesinde bulundu. Şeker alan vatandaşları uyarılarda bulunan Çarşıbaşı, “Vatandaşlar şeker alırken ilk önce aldığı firmanın dürüst, güvenilir ve geçmişi olmasına dikkat etmeli. Özellikle işi şeker olan şekercilerden, şeker ve lokum almalarını öneriyoruz.

Biz 365 gün şekerci olduğumuz için, firma ya da şekerci olarak malullerimize dikkat ediyoruz. Şeker alırken özellikle ambalajına dikkat edilmeli. Ambalajın üzerindeki son kullanma tarihine bakılmalı. Kağıtlarının deforme olmaması ve renginin atmamış olması gerekiyor. Ayrıca çikolatayı açtıklarında renginin doğal olmasına dikkat etmeliler.

Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bir diğer hususta merdiven altı satıcılar. Çünkü bunlar bayramlar yaklaştığında, 2-3 günlük şekerci olarak piyasaya çıkmaktadırlar. Bu yüzden o esnafı bir daha karşılarında muhatap olarak bulamayacaklar. Şekerlerin fiyatlarından ziyade kalitesine dikkat edilmeli. Ellerinde kalan malları piyasaya sürüp halka satıyorlar.

Fiyatları 1-2 lira piyasa değerinin altında tutarak müşteri çekmeye çalışıyorlar. Ama buradaki olay sağlık konusunda tehlike arz ediyor. Sağlıksız ürünleri piyasaya sürmeye çalışıyorlar. Gerçi eskisi gibi değil artık. Belediye ve sağlık müdürlüğü bu konuya çok dikkat ediyor. Ancak yine de eskisi gibi kalmasa da, vatandaşlarımızın bu hususa dikkat etmelerini istiyoruz.

Ramazan bayramı ile Kurban Bayramı arasındaki geçiş sürecinde bir fiyat farkı olmadı. Fiyatlar aşağı yukarı aynı ve aynı seviyede devam ediyor. Ortalama olarak 5 TL ile 30 TL arasında değişiyor” dedi.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 8.10.2013 09:10:47 390 0

Tarih: 08.10.2013 09:10
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri
19.06.2025 16:39:00