MANİSA -  Geçtiğimiz hafta Uluslararası bir konferansa katılmak üzere Filistin’e giden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Filistin ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Filistin halkının büyük bir zulüm ve baskı altında olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Tek duam daha özgür bir Filistin olsun” dedi. 
Türkiye Belediyeler Birliğinin Ramallah kentinde düzenlediği Uluslararası konferansa katılan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Filistin halkının kendi vatanlarında esir gibi yaşadığını ifade etti. İsrail Devletinin, Filistinlilere adeta eziyet etmek için elinden geleni yaptığını ifade eden Çelik, ”Türkiye Belediyeler Birliğimizin organizasyonu ile 20 Kasım’da Filistin’in Ramallah kentinde Filistin halkı ile dayanışma kapsamında uluslararası bir konferansa katıldık. Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki biz Türkiye’de yaşamaktan, böylesine barış ve huzur ortamında yaşamaktan dolayı ne kadar çok şükretsek azdır. İsrail’in Filistin’de neler yaptığını televizyonlardan izliyor ve biliyorduk. Ancak oralara bizzat gidince anladım ki, gerçekten de bizim buradan hissettiğimiz, gördüğümüz, anladığımız zulmün 100 kat fazlası orada yaşanıyor. İsrail, Filistin’de insanların hayatını zorlaştırmak için, insanlara eziyet etmek için ne gerekiyorsa, eksiksiz her şeyi yapıyor. Öyle ki Tel Aviv havalimanına indik, 1 saatte gitmemiz gereken yer olan Ramallah kentine 6 saatlik bir yolculukla varabildik. Yol boyunca sürekli Büyükelçilik devreye giriyor ve bizler yolumuza öyle devam edebiliyoruz. O 1 saatlik yolu İsrail’in keyfi eziyetleri yüzünden 6 saatte zorla tamamlaya bildik. Bir kontrol noktasında yolu kesiyorlar ve her bir aracı 5 dakika boyunca arıyorlar. Filistin halkı o yapılan eziyetleri her gün yaşıyor. İsrail devletinin en büyük gayesi de Filistin halkı buraları terk etsin ve bu topraklar tamamen bize kalsın düşüncesiyle her gün bu eziyetleri tekrar ettiriyorlar. Bir ülke düşünün ki etrafı utanç duvarlarıyla dolu, bir şehirden diğerine geçişler yasak. Kutsal mekânları rahatlıkla ziyaret edemiyorsunuz. El Halil kenti belediye başkanını ziyaret gittiğimizde çok farklı bir görüntüyle karşılaştık. Adım başı İsrail askerlerinin kontrolünden geçiyorsunuz, adeta bir stadyuma giriyormuşsunuz gibi bir sürü bariyer içerisinden geçiyorsunuz. Siz daha oralardayken yakın yerlerden silah sesleri duyuyorsunuz. İsrail devleti El Halil kentine 400 tane Yahudi’yi caminin etrafına yerleştirmiş ve onları korumak içinde 2 bin tane İsrail askeri orda görev yapıyor. Filistin’in birçok noktasında bu şekilde işgal ettikleri yerlere yerleşimciler yerleştirmişler. Yine çok elverişli tarım arazilerinin olduğu Eriha kentinde de gördük ki ya su kaynaklarını işgal etmişler oranın halkına tarım yaptırmıyorlar ya da o toprakları Yahudiler işliyor. İnsanları ekonomik olarak, Sosyal olarak, inançları ile ilgili ne kadar çok sıkabilirlerse bunu yapmışlar. Düşünün ki bir Millet kendi vatanında, kendi ülkesinde adeta bir esir hayatı yaşıyor ve her türlü zulme maruz kalıyor” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”
Filistin’de kaldığı süre içerisinde Filistin halkı tarafından büyük bir sevgi ve ilgi ile karşılandıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Tüm bu yaşananları yerinde görmek bizleri son derece üzdü. Müslümanlık açısından, bizim açımızdan çok kutsal bir yeri olan Mescid-i Aksa camisinin etrafının İsrail askerleri tarafından kuşatılmış olması bizler açısından çok üzüntü verici bir durum oldu. Bu uluslararası konferansta 30 yakın yabancı ülkeden belediye başkanları vardı. Filistin’deki yerel yönetimlerin kalkındırılması için neler yapılabilir onlar konuşuldu. Filistin devlet başkanı Mahmud Abbas’ta bu konferansta konuşmalar yaptı. Bütün katılımcılara Filistin davasını ve bir an önce Filistin’in tanınmasının önemini anlattı. Sayın Mahmud Abbas’ın konuşması öncesinde yapılan bir video gösteriminde Dünya Belediyeler Birliği Başkanımız olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın konferans ile ilgili konuşması izletildi. Filistin’de olduğumuz süre içerisinde Türkiye’nin gücünü bir kez daha görmüş olduk. Gittiğimiz her yerde Türk olduğumuzu öğrenen hemen hemen herkes bize ayrı bir sevgi gösterisinde bulundu” şeklinde konuştu.



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.11.2014 12:38:13 692 0

Tarih: 26.11.2014 12:38
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00