ŞEHZADELER - Şehzadeler Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şubesi,  engelli bireyleri, ailelerini ve toplumun tüm kesimlerini engellilikle ilgili farkındalık ve duyarlılığa kavuşturmak, eğitim, sanat, spor ve istihdam alanında ortak faaliyetler yapmak amacıyla işbirliği protokolü imzaladı. 

Kurulduğu günden itibaren engelli vatandaşlar için pozitif ayrımcılık yapan ve engelliler ile onların aileleri için sayısız hizmeti hayata geçiren Şehzadeler Belediyesi, anlamlı bir işbirliğine daha imza attı. Şehzadeler Belediyesi engelli bireyleri, ailelerini ve toplumun tüm kesimlerini engellilikle ilgili farkındalık ve duyarlılığa kavuşturmak, eğitim, sanat, spor ve istihdam alanında ortak faaliyetler yapmak amacıyla Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şubesi'yle protokol imzaladı.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı tarafından üç yıllığına imzalanan protokol kapsamında taraflar engelliler ve onların aileleri için ortak projeler yaparak hayata geçirecek. İmza altın alınan protokole göre;  Şehzadeler Belediyesi,  engelli bireylerin faydalanacağı kurslar ve etkinlikler için Gençlik Merkezinde bir derslik, bir yardımcı personel tahsis edecek ve mekânın elektrik, su, ısınma, temizlik gibi faaliyetlerinin yapılması için gerekli ihtiyaçları karşılayacak. Dernek tarafından hazırlanacak projeleri değerlendirecek ve hayata geçirilmeleri için gerekli çalışmaları yapacak. Beyazay Derneği ise engelliler ve aileleri için projeler üretecek, engellilik alanında bilgi ve rehberlik hizmetleri verecek. Engellilerin ve yakınlarının da katılabileceği piknik, konser, spor turnuvası, yazlık sinema gösterimleri, tiyatro gösterimleri, konferanslar, seminerler, geziler gibi faaliyetler organize edecek. 

"SEVGİ İLE BÜTÜN ENGELLERİ AŞABİLİRİZ"

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yapılan işbirliği protokolünün hayırlı olmasını dileyerek şöyle dedi; "Sevgi ile bütün engelleri aşabileceğimize inanıyor ve aşılamayacak engel yoktur diyerek engellilerimiz için de hayatı rahat yaşanabilir bir hale getirmek için gece gündüz demeden çaba ve gayret sarf ediyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak kurulduğumuzda ilk başta ilçemizdeki engellilerin envanterini çıkardık. Bunları ilgili kurumlar ve işletmeler ile paylaştık. Tüm engelli sivil toplum kuruluşlarımızla periyodik zamanlarda bir araya gelerek neler yapabiliriz diye çaba ve gayret sarf ettik. Manisa tarihinde ilk defa Şehzadeler Belediyesi olarak engelli çocuklarımız da engelsiz çocuklarımızla birlikte rahatça oynayabilsinler diye 17 tane engelsiz çocuk oyun parkı yaptık. Bedensel engellilerimizin ulaşımını sağlamak için sıfır bir araç alarak, Engelsiz Nakil Aracı olarak engellilerimize tahsis ettik. Karaağaçlı Mahallemizde Engelsiz Yaşam Merkezimizi açtık. Burada özellikle zihinsel engelli kardeşlerimiz 21 yaş üstü olup okullara devam edemeyen kardeşlerimiz kurslardan istifade ediyorlar.  Bununla da yetinmedik. Tilkisüleymaniye Mahallemizde çok büyük bir arsamıza, proje çalışmalarını yürütüyoruz, içerisinde iş okulunun olduğu engelli yavrularımızın çalışabileceği, bahçesinde hoşça vakit geçirebileceği, rahatça spor yapabileceği bir kompleksin de çalışmalarını sürdürüyoruz. Daha ne kadar çok hizmet etsek azdır diyorum. Her daim onların yanında olabilmek için bugüne kadar çaba ve gayret saf ettiğimiz gibi bundan sonra da aynı gayreti göstereceğiz." 

Türkiye Beyazay Derneği Manisa Şube Başkanı Fisun Kumbaracı da Başkan Çelik'e engelliler için bugüne kadar verdikleri hizmetler için teşekkür ederek,  imza altına alınan protokolün hayırlı olmasını diledi. 



72 saat sonra acı haber geldi! Cansız bedenine ulaşıldı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Osmanlı halk giysileri Çeşme Kalesi'nde sergilenecek

Ege Üniversitesi 17. Tercih Günleri başarıyla tamamlandı

Honda, İzmir'de 100 bin kapasiteli motosiklet fabrikası kuracak

Şehitler Mahallesi’nde Doğalgaz Kazı Çalışmaları 15 Ağustos’ta Başlıyor

Çanakkale Boğazı’nı 45’inde yüzerek geçti, üniversiteyi 51’inde birincilikle bitirdi

Çöp evden 4 kamyon çöp çıktı

TARİŞ, üzüm alımı öncesi avans alım fiyatını açıklayacak

Manisa’da kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı

Yunusemre'de dilenci operasyonu

Manisa’nın tek kadın basketbol takımı diyetisyen kontrolünden geçti

Demirci, ANALİG Tenis Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Temmuz ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Uzmanından yaz sıcaklarında kalp hastalarına hayati uyarılar

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 31.12.2022 16:05:00 727 0

Tarih: 31.12.2022 16:05 Güncelleme: 31.12.2022 16:05
Haberi Sesli Oku
1.08.2025 16:11:00