Saruhanlı İlçesine bağlı Şatırlar Mahallesinde, Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen geleneksel hayır yemeğinin bu yıl 10.'su gerçekleştirildi.

Hayır, Yemeğine, Ak Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Siyasi Parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile civar il, ilçe, köy ve beldelerden davetliler katıldı.

Şatırlar köyü Dede dalları mevkii piknik alanında gerçekleşen geleneksel hayır yemeği din görevlilerinin okuduğu mevlit ve dualarla başladı.

Programın ardından davetlilere, yöresel yemeklerden ikram edildi. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı dayanışma ve kaynaşma yemeğine, çevre köylerden, beldelerden ve ilçelerden de katılım oldu.

Şatırlar Mahallesi Muhtarı Abdullah Kaya, mahalleden göç etmiş ve dışarıda oturan mahalle halkını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen dayanışma ve kaynaşma yemeğinde, eski günlerin pekiştirildiğini kaydetti.

Muhtar Kaya Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz hayır yemeğinde sosyal ve kültürel değerlerimize olan bağımlılığımızı sergilemeyi amaçlıyoruz. Yerleşim açısından eski bir tarihe sahip olan Şatırlar mahallesinin tarihi çok eski dönemlere dayanıyor. Tarihsel bir değer taşıyan örf ve adetlerimizi pekiştirmek ve köyümüzün dışarıda oturan ailelerini bir araya getirmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 



Yangına giden itfaiye aracı kaza yaptı: 1 yaralı

Servis otobüsü alev alev yandı

Demirci’de Kaymakamlık Kupası heyecanı başladı

Yangında 1 ev kullanılamaz hale geldi

Saruhanlılı Çocuklara Hareket Ve Antrenman Eğitimi

KÜTAHYA DOMANİÇLİLER BALIK EKMEĞE DOYDU

Kontrolden çıkan otomobil refüje ve bariyerlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Gülşah Durbay için kentin dört bir yanında lokma hayrı yapıldı

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali dolu dolu geçti

Üzüntü kalbinizi hasta edebilir

Annesi, Gülşah Durbay'ın en büyük hayalini açıkladı

Karaköyspor 5'te 5 yapıp namağlup liderliğini sürdürdü

Yunusemre'de kırsal kalkınma ve kooperatifçilik masaya yatırıldı

Demirci'de asırlık çancılık mesleği 3 kuşaktır yaşatılıyor

Saruhanlı’da tartıştığı eşini Turgutlu’da öldürdü, Ağrı’da yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Komşularının bir haftadır haber alamadığı şahıs evinde ölü bulundu

Kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu; 2 yaralı

Kaçak kazı yaparken girdiği tünelden çıkamadı

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY DUALARLA ANILDI

Sulama Kooperatifleri İçin Kritik Uyarı: Kapatılma Riski

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 3.05.2015 20:12:30 2197 0
Tarih: 03.05.2015 20:12 Güncelleme: 03.05.2015 20:12
Haberi Sesli Oku