SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Covid-19 hastalığı ile mücadelede fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına ithafen, İlçedeki Devlet Hastanesinin bahçesine "Sağlıkçı Anıtı" yapmaya karar verdiklerini bildirdi.

Saruhanlı Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Zeki Bilgin'in Başkanlığında Serdar Yaralı Kültür Merkezinde yapıldı.

CUMHUR İTTİFAKI "RED" OYU VERDİ

Toplantıda, “Saruhanlı Devlet Hastanesi bahçesinde tadilat ve peyzaj düzenlemesi ile Sağlıkçı Anıtı yapılması” hakkında teklif Ak Parti grubundan Mustafa Ercan Bilgiç ile Ramazan Murdan'ın dışındaki meclis üyeleri ile MHP grubunun "red" oyuna karşılık, CHP ve İYİ Parti gruplarının "evet" oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Bilgin, oylamanın ardından yaptığı açıklamada Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarının canla, başla görev yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti;

"Bu hastalığı geçirmiş ve 17 günü yoğun bakımda olmak üzere toplam 24 gün hastanede tedavi görmüş biri olarak sağlık çalışanlarının ne şartlar altında çalıştığına ben bizzat şahit oldum. Onların hakkını asla ödeyemeyiz. Bu zorlu süreçte ailelerinden ve evlerinden uzak, mesai mefhumu gözetmeksizin özveriyle çalıştılar. Onlara olan teşekkür ve şükranlarımızı belirtmek için İlçemizdeki Devlet Hastanesinin bahçesinde tadilat ve peyzaj düzenlemesi ile "Sağlıkçı Anıtı" yapacağız. Hayırlı olsun."

KARARA TEPKİ GÖSTERDİ

Belediye Meclisi'nin Ak Partili üyesi Ayşe Oğuz alınan karara tepki göstererek, "Devletimizin parası yok mu da bunu Belediye üstleniyor. Buna benzer daha öncede Jandarma ve Emniyet Müdürlüğünden talepler gelmişti. Sonuçta devlet bunlara destek sağlıyor" diye konuştu.

BAŞKAN BİLGİN; TALİHSİZ BİR SORU

Başkan Bilgin ise bu sorunun muhatabının Belediye değil, hükümet olduğunu ifade ederek şöyle dedi;

"Biz kamu kurumlarından gelen talepleri değerlendiriyor ve ayrım yapmadan her yere yardım etmeye çalışıyoruz. Demek ki bütçeleri yok ki bizden talep ediyorlar. Siz buna katılırsınız veya katılmazsınız. 6 - 7 aydır sağlıkçıların nasıl çalıştığını hepimiz görüyoruz. Hastane bahçesinin düzenlenmesini benden önceki dönemde de Eski Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı'dan talep etmişler. Süresi yetmemiştir, olabilir. Sizin bu soruyu sormanız bile büyük talihsizlik, bizler için hayatını feda ederek çalışan sağlıkçılara hizmet edilmesine karşı böyle bir soru sormanız çok büyük yanlıştır. Red oyu verebilirsiniz ancak keşke bu telaffuzu yapmasaydınız"

SARUHANLI İLE KONAK KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Toplantıda, İzmir İli Konak İlçe Belediyesi ile Saruhanlı Belediyesi arasında Kardeş kent ilişkisi kurulmasına oy birliği ile karar verildi.

PARKLARA İSİM VERİLDİ

Saruhan Mahallesi Eşref Ozan Sokak ve Adalet Sokak arasında kalan parka "Sefer Özlü" isminin verilmesine Ak Parti ve MHP'nin red oyuna karşılık CHP ve İYİ Parti'nin oyları ile oy çokluğuyla karar verildi.

İstasyon Mahallesi Kurtuluş Sokakta bulunan parka ise "Halil Erden" isminin verilmesine Ak Parti Grubundan Bayram Karabaş, Mustafa Ercan Bilgiç ve Ramazan Murdan'ın haricindekiler ile MHP grubunun red oyuna karşılık, CHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.



SARUHANLI 2’NCİ DEVE GÜREŞİNE HAZIRLANIYOR 18. Deve Güreşleri Festivali’ne Davetlisiniz!

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem: Sosyal Risk Haritası Çalışmaları Manisa’da Değerlendirildi

SARUHANLI’DA 62. KÜTÜPHANE HAFTASI “İYİLEŞTİREN KÜTÜPHANE” TEMASIYLA KUTLANDI

Yunusemre’de 65 Yaşındaki Kadın Evinde Ölü Bulundu

Saruhanlı'da Kırsalda Bereket Projesi ile Küçükbaş Hayvancılığa Destek Başlıyor

IRAKLI ÜNLÜ SUNUCU SHAHAD SALMAN TÜRKİYEDE

DERYA ŞEN İLE ŞEN KIZLAR DOLU DİZGİN YOLA DEVAM

KAYMAKAM ACAR'DAN ESNAF VE SANATKARLAR ODASI BAŞKANLIĞINA ZİYARET

Uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Saruhanlı Halk Eğitim’de Pastacılık Kursunda “Noel Sarma” Heyecanı

Saruhanlı’da Vefat…

Kamyonetle çarpışan motosikletin sürücüsü öldü; kaza kamerada

TURGUTLU’DA AİLE FACİASI: Boşanma Aşamasındaki Eşini ve Aynı Evdeki 3 Yakınını Silahla Öldürdü, Zanlı Kısa Sürede Yakalandı

İPEK ÖRS ARABESK ŞARKI YORUMLAMAK BİR AYRICALIKTIR

2100 Yılında Su Yarışmasında Birincilik Adiloba Ortaokulu’nun: Geleceğe Umut Olan Farkındalık Projesi

TEVFİK BALTA: “Dijital Bağımlılık Toplumumuz İçin Ciddi Bir Sorun”

Çınaroba’da Cami Lojmanı İnşaatı Hızla Yükseliyor

15 YIL SONRA GELEN FİNAL HEYECANI: MANİSA EKİBİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE

Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.12.2020 15:48:00 0
Tarih: 09.12.2020 15:48 Güncelleme: 09.12.2020 15:48
Haberi Sesli Oku