Manisa’nın 15 ilçesi arasında nüfus bakımından 6. sırada yer alan 54 bin nüfuslu Saruhanlı’ya Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) binası yapılacak.

Saruhanlı Belediyesi tarafından TSM binası yapılması üzere İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne tahsis edilen arsanın devri için İlçedeki Tapu Müdürlüğü’nde imza töreni düzenlendi.

Buradaki törende Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, tahsis ettikleri arsanın tapusunu İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay’a teslim etti.

Başkan Yaralı, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki mevcut TSM binasının ekonomik ömrünü tamamladığını, ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini kaydetti.

İlçeye yeni bir bina yapılması için girişimlerde bulunduklarını ve çabalarının olumlu sonuçlandığını ifade eden Yaralı şöyle konuştu:

“Binanın yapımı için mutabakat sağlandı. Bizde belediye olarak Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun yanında bulunan bin 3 metrekarelik arsamızı tahsis ettik. Bu alanı eskiden Toki alanı olarak ayırmıştık. Ancak Toki’nın çalışması askıya alınınca bu alanı kamu alanı olarak değerlendirmeyi düşündük. Bunlardan biri TSM binası oldu.

Önümüzdeki yıl bu alana İlçe Jandarma Komutanlığı binası da yapılacak. Burada Jandarma Komutanlığı’na 15 bin 500 metrekare arsa tahsis edildi. Yine bu alanda Anadolu öğretmen Lisesi için ayrılmış arsa ile 5 bin 500 metrekare kamu alanı olarak ayırabileceğimiz arsa var. Bu bölgede yine Adliye binası yapımı ile ilgili çalışma da var. Hayırlı olsun.”

-2014 Yılı Yatırım Programına Alındı-

İl Halk Sağlığı Müdürü Tay ise, ilçeye yapılacak TSM binanın 2014 yılı yatırım programına alındığını öğrendiklerini dile getirdi.

İlçedeki mevcut TSM binasının fiziki koşullarındaki olumsuzluklara dikkati çeken Tay, şöyle dedi:

“Amaca uygun bir bina yapımı için Belediye bize bir arsa tahsis etti. Bakanlığımızca bu arsa üzerine TSM binası yapılacak. Konuyu takip eden Milletvekillerimiz bu çalışmanın 2014 yılı yatırım programına alındığını ifade ettiler. Bu bölgeden ihtiyacını karşılayacak modern bir bina yapılacak. Hayırlı olsun. Belediye Başkanımız Dr. Hüseyin Yaralı’ya teşekkür ediyoruz.”

Törende İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Muammer Tekeci, Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer ve İlçe Tapu Müdürü Aydın Arit de hazır bulundu.



Saruhanlı CHP’de neler oluyor? Zeki Bilgin istifa etti… Özalper’in sözlerinin perde arkasında ne var?

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Çocuklara ‘çevre’ bilinci aşılanacak

Otomobille çarpışan traktör ikiye bölündü

Gördes Huzurevi’nde 'Engelsiz işgücü' buluşması

Kira borcu olan kiracılar için ‘kesin tahliye’ maddesi meclisten döndü

Başkan Özalper yeni yönetimiyle basının sorularını yanıtladı

Manisa’da 27 yıl hapisle aranan dolandırıcı sahte kimlikle yakalandı

Saruhanlı MEB’den Resfebe Yarışması Ödül Töreni Gerçek

Turgutlu'da hemzemin geçitte kaza: Kamyonetin kasası koptu

Polis memuru kalbine yenik düştü

TOBB Manisa Kadın Girişimciler İcra Komitesi Turgutlu'da toplandı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Trenin çarptığı kamyonet ikiye bölündü: 1 yaralı

Trafik kazası: 1 ölü, 8 yaralı

Başkan Dutlulu: “Manisa’nın Geleceğini Ortak Akılla İnşa Edeceğiz”

Yunusemre Halk Eğitimi Korosu’ndan “Sarı Zeybek” Konseri

Başkan Ekrem Cıllı’dan Bakan Murat Kurum’a Ziyaret

ŞEHZADELER BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

Karayolunda kaza: 1 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 9.09.2013 17:23:30 1376 0
Tarih: 09.09.2013 17:23 Güncelleme: 09.09.2013 17:23
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri