Saruhanlı Devlet Hastanesi´nde kurulması planlanan Palyatif Bakım Ünitesi, felç, ALS, Alzheimer, kanser ve kalıcı sakatlıklar gibi uzun süre tıbbi bakım altında tutulması gereken hastaların takip ve tedavisi yapılacak.

-Gelişmelerden anında haberiniz olsun-

Saruhanlı Devlet Hastanesi´nde kurulacak olan Palyatif Bakım Ünitesi, tedavileri bazen aylar hatta yılları bulan uzun süreli bakım hastaları ve ailelerinin yüzünü güldürecek. İlk kez Amerika´dan örnek alınarak açılan Palyatif Bakım Ünitesi´nin bir yenisi de Saruhanlı Devlet Hastanesinde 10 yatak kapasiteli olarak açılacak.  Ünitede, felç, ALS, Alzheimer gibi nörolojik bakım hastalarının yanı sıra, travma sonrası uzun süreli sakatlık yaşayan ya da kanser tedavisi gören yatağa bağımlı hastalara kadar, yoğun bakım gerektirmeyen ama tıbbi bakım altında olması gereken ancak büyük hastanelerde uzun süre tutulamadığı için evlerine yollanan hastaların takip ve tedavileri yapılacak.

-Ankara dışından hasta akını-

Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi ve Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Ali Osman Çağlayan, yeni açılacak olan ünitede yara bakım hemşiresinden yoğun bakım uzmanına, fizyoterapisttene kadar her türlü hizmet verileceğini belirtti. Saruhanlı halkı için büyük önem arz ettiğini değinen Dr. Çağlayan, ?Uzun süreli hastalar o hastaneler için tedavi zincirini aksatacak unsurlardır.  Akut yoğun bakım yatağı gereksinimi giderek artıyor ve şu an için mevcut yatak kapasitesinin en az 2 katı daha yatak gereksinimi var.  İşte hastanemizde kurmayı planladığımız bu ünite sayesinde hem Saruhanlı´da hem çevre ilçelerden bu şekilde gelen hastalara ve ailelerine hizmet vereceğiz.? Dedi.

 -Standarta dönüş tedavisi-

Üniversite veya eğitim araştırma hastanelerinde bir hastanın 9 günden fazla yoğun bakımda kalması durumunun tedavi sistemini aksattığına değinen Dr. Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürüyor: ?Dünya standartı ortalama 25 gün. Bu süre sonrası hasta kronik evreye geçiyor. İşte bu hastaların standarta dönüşmüş tedavisini kaldığı yerden biz devam ettireceğiz. Hasta buradan ya evine ya da bakım evine transfer ediliyor. Burası kanser nörolojik hastalıklar, çoklu organ yetmezliği gibi uzun süren tedavi ihtiyacı içindeki hastaların umut merkezi. Hasta yakını eğitimi yapılıyor. Türkiye´nin ihtiyacı olan ünitelerden biri. Nüfus yaşlandı ileri dönem kronik bakım hastalıkları çoğalıyor. Bu nedenle bu tip merkezlere çok ihtiyaç var.? 



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.03.2017 18:58:06 722 0

Tarih: 09.03.2017 18:58
Haberi Sesli Oku
2.05.2025 17:05:00