SARUHANLI - Saruhanlı ilçemizin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 95. yılını kutlamanın sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz.

Atalarımız bundan 95 yıl önce işgal altında olan bu toprakları kurtarmak için canları pahasına mücadele etti. Onlar ?Ya İstiklal ya ölüm? diyerek çıktıkları bu yolda zafere ulaştılar. Kimi şehit düştü, kimi gazi oldu ama ?Önce vatan? dediler. Vatanımızı kurtardılar ve bizlere emanet ettiler.

Yeryüzünde asırlar boyunca 3 kıtaya hükmeden Osmanlı İmparatorluğu´nun son dönemlerinde milletimizin üzerinde kara bulutlar dolaşmaya başlamıştı. Topraklarımız bölünmüş bağımsızlığımız tehdit altına girmişti.

Esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih edecek kadar onurlu olan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün öncülüğünde, tarihe ?İstiklal Harbi? olarak yazılan kurtuluş mücadelesini başlattı.

Bu mücadele öyle bir maneviyatla yüklüdür ki; mermiler ıslanmasın diye kendi ceketini mermilerin üzerine örtüp, yavrusu soğuktan donarak ölen bir annenin, analık duygularının bile ötesindedir. ?Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır? sözü o annenin bu davranışı ile anlam kazanmıştır.

Kurtuluş mücadelesinde Saruhanlı´nın unutulmaz kahramanları Dereköylü Mehmet beyler, Halit Paşalar, Arap Abdiler, Çoban Kazımlar ve ismini sayamadığımız nice atamız ve ecdadımız, kurşunlara göğüs germiş, bizlerin bugün huzur ve güven içinde yaşadığımız bu güzel şehrimizi düşman işgalinden kurtarmışlardır.

Bu zafer 7 Eylül 1922 günü Saruhanlı´ya gelen Onbaşı rütbesindeki bir askerimizin, düşmanın terk ettiği karakola Türk Bayrağını asması ile taçlanmıştır. 95 yıllık süreçte Saruhanlı kendisine bırakılan bağımsızlık mirasını hep korumuş ve bu mirasa layık olmaya çalışmıştır.

Millet olarak bize düşen görev; emperyalist güçlerin oyununa gelmeden bu vatanda birlik ve beraberlik içinde yaşamak, vatanımızı korumaktır.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladığımız bu gururlu günde dünyaya mesajımız, ?barış, sevgi ve kardeşliktir´ Bu şehrin evlatları geçmişte direndi, bize unutulmaz bir miras bıraktı. Bu mirasın adı Türkiye´dir. Bu miras büyük hayalleri olan insanların mirasıdır. Bu miras toprağa düşmüş, şehitlerin, gazilerin, kahramanların mirasıdır.

Bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimiz rahmetle anıyor, tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 7.09.2017 12:16:42 488 0

Tarih: 07.09.2017 12:16

Haberi Sesli Oku