SARUHANLIMASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa´nın 17 ilçesindeki 154 mahalleyi kapsayan 200 milyon liralık dev alt ve üstyapı dönüşümünü Soma´dan başlatıyor. Ramazan Bayramı sonrasında ?154 Mahalle Projesi´nde ilk kepçenin vurulacağını müjdeleyen Başkan Ergün, ?Bütün bir altyapı sistemini kapsayan dev yatırımımızla 920 kilometrelik hattı yenileyerek Manisa´ya dönüşümü yaşatacağız? dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa merkez ve 17 ilçedeki altyapı sorunlarını sıfıra indirme hedefiyle çıktığı yolda büyük adımlarla ilerliyor. MASKİ, 101 Mahalle Projesi´nden sonra 154 Mahalle Projesi´ne start verdi. 12´si belde belediyesinden mahalleye dönüşen yerleşim merkezi olmak üzere, 17 ilçeye bağlı toplam 154 mahallede çalışma gerçekleştirilecek. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülecek çalışmalarla mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yanı sıra, içme suyu için enerji temini ve su depoları ile foseptik ve paket arıtma sistemleri de ele alınacak. 154 Mahalle Projesi, Ramazan Bayramı sonrasında Soma´dan başlayarak ilk kepçe vurulacak.

920 kilometrelik hat yeniden inşa edilecek

MASKİ tarafından 400 kilometre içme suyu şebekesi ve 520 kilometre de kanalizasyon hattı inşa edilecek. Daha önce hiç altyapısı bulunmayan mahalleler kaliteli altyapı hizmetiyle tanışırken, yıllardır deformasyona uğrayarak kullanılamaz hale gelen mevcut hatlar ise tamamen yenilenecek. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından kilit parke taş döşemesi de MASKİ tarafından yapılacak.

?Kırsal ve merkez arasındaki farkı ortadan kaldırıyoruz?

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Manisa´nın altyapısına şimdiye kadar görülmemiş bir yatırım yaptıklarını ifade etti. Başkan Ergün, ?MASKİ Genel Müdürlüğümüz bünyesindeki çalışmalarımızla, kurulduğumuz günden bu yana yıllardır çözülemeyen altyapı sıkıntılarını ortadan kaldırmak için yoğun mesai harcıyoruz. 95 Mahalle Projesi ile çıktığımız yolda sayımızı arttırarak 101´e çıkardık. Mahallelerimizde üstyapı çalışmaları tamamlanmak üzere olup, 154 Mahalle Projemizin de yapım aşamasına geçiyoruz. Soma ilçemizin sözleşmesini imzaladık. Bayramdan sonra Allah´ın izniyle ilk kepçeyi vurarak, inşaat çalışmalarımızı başlatacağız. Hatlardan depolara, fosseptiklerden enerji teminine kadar her türlü altyapı sistemini sağlıklı hale getirerek mahallelerimizi daha yaşanabilir kılmaya devam edeceğiz. 200 milyon TL´nin üzerinde yatırım maliyetiyle hayata geçirdiğimiz bu projemizle aynı zamanda mahallelerimizin üstyapılarını da yenileyeceğiz. Şehir merkeziyle kırsal bölgelerimiz arasında gerek altyapı açısından gerekse de estetik açıdan fark kalmayacak. Bin kilometreye yakın içme suyu ve kanalizasyon hattını yenileyerek Manisa´ya tam anlamıyla bir altyapı dönüşümü yaşatacağız? dedi.

Proje kapsamında yenilenecek mahalleler

Ahmetli: Derici, Kendirlik, Dibekdere.

Akhisar: Şehitler, Hamitköy, İsaca, Selçikli, Yenidoğan, Bünyanosmaniye, Sünnetçiler,Çamönü.

Alaşehir: Akkeçili, Çağlayan, Çeşneli, Girelli, Örencik, Çakırcaali, Erenköy, Üzümlü.

Demirci: Kılavuzlar, Ahmetler, Minnetler, Ayvaalan, Azizbey, Çağıllar, Tekeler, Sayık, Sağnıç, Yeşiloba, Ulacık, Esenyurt.

Gölmarmara: Ozanca.

Gördes: Güneşli, Çiçekli, Boyalı, Çatalarmut, Beğel, Dereçiftlik, Efendili, Malaz, Börez.

Kırkağaç: Gelenbe, Bostancı, Çaltıcak, Gebeler, Hamitli, Söğütalan.

Köprübaşı: Bozburun, Kemhallı, Kurtlar, Rağıllar, Çarıklar, Yeşilköy, Karyağdı, Döğüşören, Armağan, Çavullar, Gökveliler.

Kula: Gökçeören, Esenyazı, Kavacık, Bebekli, Eroğlu, Şehitlioğlu, Şıhlı, Emre, Yağbastı, Hacıtufan, Kalınharman, İncesu, Kenger.

Salihli: Adala, Emirhacılı, Çelikli, Kemerdamları, Musalar, Yağmurlar, Karaağaç, Köseali, Karayahşi, Bektaşlar.

Sarıgöl: Yeşiltepe, Kahramanlar, Karacaali, Tırazlar, Kızılçukur, Afşar merkez ve Bahçearası mevkii, Ziyanlar, Günyaka.

Saruhanlı: Alibeyli, Halitpaşa, İshakçelebi, Hacırahmanlı, Çullugörece, Kepenekli, Azimli, Şatırlar, Kayışlar, Apak, Kemiklidere, Sarıçam.

Selendi: Gölbaşı, Zıramanlar, Mollaahmetler, Tavak, Satılmış (Yeşil), Kayranlar,  Şehirlioğlu, İnnice, Çamköy, Çıkrıkçı.

Soma: Ularca, Yırca, Bozarmut, Kozluören, Akçaavlu, Heciz.

Şehzadeler: Karaağaçlı, Yeniköy, Selimşahlar, Sancaklıçeşmebaşı, Sancaklıkayadibi, Güzelköy, Yenimahmudiye.

Turgutlu: Urganlı, Avşar, Çampınar, Çatalköprü, Dağyeniköy, Çıkrıkçı, Kurudere, Yeniköy, Musacalı, Sarıbey, Güney, Kayrak, Çepnidere, Çepnibektaş.

Yunusemre: Maldan, Karaveliler, Küçükbelen, Sarma, Türkmen, Uzunlar, Turgutalp, Gökçeler, Sarınasuhlar, Otmanlar, Koruköy, Karakoca, Yenice, Karahüseyinli, Kocakoru, Yukarıemlakdere.



Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 24.06.2017 10:33:39 1044 0

Tarih: 24.06.2017 10:33 Güncelleme: 24.06.2017 10:33
Haberi Sesli Oku
3.08.2025 10:13:00