SARUHANLI - Saruhanlı Belediyesi ve Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü´nce ilçedeki bayanlar ücretsiz olarak Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi´ne (KETEM) götürülerek kanser taramasından geçirildi. 

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, önemli bir sağlık sorunu olan kanserde erken teşhisin de büyük önem arz ettiğini dile getirdi.

Bu kapsamda kadınların belirli zamanlarda meme ve rahim ağzı kanser testleri yaptırmaları gerektiğini ifade eden Yaralı, şunları kaydetti; 

?Saruhanlı Belediyesi olarak halkımızın sağlığını düşünüyoruz. Bu doğrultuda İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle işbirliği içinde İlçemizdeki Kuran Kursları ve Halk Eğitim Merkezi´nin açtığı kurslara katılan kadınları, gönüllülük esasına göre Belediyemizin araçları ile Şehzadeler KETEM´e götürüp ücretsiz olarak kanser taramasından geçirdik. Amacımız bu konuda ilçemizde farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı kanser hastalığı hakkında bilinçlendirmektir.?

Ulusal kanser tarama standartlarına göre meme kanserleri için 40-69 yaş grubu kadınların 2 yılda bir, rahim ağzı kanserleri için 30-65 yaş arasındaki kadınların 5 yılda bir testlerini yaptırmaları gerektiğini belirten Yaralı, 50 ile 60 yaş arasındaki kadın ve erkeklerin ise kalın barsak kanser testlerini 2 yılda bir yaptırmaları gerektiğini bildirdi.



Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 5.04.2016 09:39:45 586 0

Tarih: 05.04.2016 09:39
Haberi Sesli Oku
5.05.2025 11:04:00