Anahtar Kelimeler: 0

EV KADINLARI MİKRO FİNANS İLE KAZANIYOR

 

MANİSA - Manisa Mikro Finans Şube Müdürlüğü, son üç yıl içerisinde 650 ev kadınına toplam 737 bin 500 lira kredi vererek iş kurmalarını sağladı. Mikro Finans'tan kredi alan ev kadınların büyük bir kısmı kendi işyerini açarken, bir bölümü de evinde ekonomik gücünü kazanıyor.

 

Manisa merkezde 2009 yılında İl Özel İdaresi binasının bünyesinde hizmete başlayan Mikro Finans Şubesi, son üç yıl içerisinde toplam 650 ev kadınını işinin sahibi yaptı.

 

Mikro Finans Şube Müdürü Neşe Güler, bir ay önce isimlerinin Mikro Kredi'den Mikro Finans olarak değiştiğini ifade ederek, son üç yıl içinde 650 ev kadınına toplam 737 bin 500 lira kredi verdiklerini ifade etti.

 

İl merkezindeki yapılanmalarının tamamlandığını dile getiren Güler, hedeflerinin ilçeler olduğunu belirtti. Güler, "Şu anda Turgutlu ve Salihli ilçelerinde yapılanmalarımız sürüyor. Turgutlu'da 70, Salihli'de ise 20 ev kadınına kredi vermeye başladık. Önümüzdeki günlerde Saruhanlı İlçesi'nde yapılanmalara başlayacağız. Hedefimiz tüm ilçelerimizdeki ev hanımlarına kredi imkanı sağlayarak kendi ekonomik güçlerini sağlamak" diye konuştu.

 

KREDİ TUTARI BİN LİRA

 

Şube Müdürü Güler, bir ay önce Mikro Finans ismini almalarıyla kredi miktarının da arttığını söyledi. Güler, "Öncede 700 lira olan kredi miktarı bin liraya yükseldi. Kendi ekonomik güçlerini elde etmek isteyen dar gelirli evkadınları, beş kişilik bir grup oluşturarak bize başvurabilir. Aldıkları krediyi kurdukları işten elde ettikleri gelir ile haftalık olarak cüzzi miktarlarda bize geri ödüyorlar. Verdiğimiz kredilerin hiçbir faizi yok. Şu anda aldıkları krediyle kendi işyerlerini açan veya evinde elişi, el sanatları yaparak para kazanan kadınlarımız var. Girişimci ruhu olan tüm kadınlarımızı hayallerini gerçeğe dönüştürmek için bize bekliyoruz" diye konuştu.

 

DAMLABANK GELİYOR

 

Güler, yakın zamanda şubelerini bir bankaya dönüştüreceklerini de ifade ederek, "Şubelerimiz Damlabank ismiyle banka şubelerine dönüştürülecek. Bu bankalar sadece girişimci evkadınlarına kredi imkanı sağlayacak. Kredi oranları şuanki verdiğimiz limitlerle aynı olacak. Manisa'da banka konusunda yer arayışı içindeyiz" dedi.

 

KREDİ ALDILAR HAYATLARI DEĞİŞTİ

 

Mikro Finans Manisa Şubesi'nden 2009 yılında kredi almaya başlayan bir çocuklu ev kadını 30 yaşındaki Fatma Candan, açtığı hediyelik eşya ve çeyiz dükkanı ile kendi işinin patronu oldu. Candan, "İlk olarak 600 lira aldım. Ardından düzenli ödemelerim sonrasında kredi miktarı arttı ve toplamda 5 bin 600 liraya ulaştı. Kendi işimin patronu olmamın ve eşime maddi destekte bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Artık ekonomik bir özgürlüğüm var" dedi.

 

2010 yılından bu yana 2 bin 700 lira kredi alan 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Arzu Atacan da Demirci İlçesi'nde hırdavat dükkanı açarak eşiyle birlikte işletmeye başladı.

 

Haber Merkezi



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 13.04.2012 17:53:37 572 0
Tarih: 13.04.2012 17:53 Güncelleme: 13.04.2012 17:53
Haberi Sesli Oku