Saruhanlı İlçesinde 2014 yılı ürünü domates hasadına başlandı. Sofralık, salçalık ve kurutmalık olarak 3 farklı sektörde değerlendirilen domatesin büyük çoğunluğu Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

 Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, İlçede 35 bin dekar alanda üretimi yapılan domatesin hasadına başlandığını bildirdi.

 Sofralık, salçalık ve kurutmalık olarak 3 farklı sektörde değerlendirilen domatesin bu yıl bol verim verdiğini ifade eden Okur, fiyatların beklenenin altında olduğunu kaydetti.

 Salçalık domatesin kilogramının 180, kurutmalık domatesin ise 40 kuruşa tarladan çıktığını ifade eden Okur, şöyle dedi;

 “Bu yıl ürün bol, ürünün kalitesi de güzel. Hasat bereketli başladı, hasat edilen ürünlerden salçalık olan bölgedeki işletmelerde işlenip iç ve dış piyasaya ihraç ediliyor. Kurutmalık domatesin ise yüzde 95’i yurt dışına ihraç ediliyor. Hasat edilen ürün, naylon sergiler üzerinde kurutulduktan sonra Avrupa ülkelerine gönderiliyor. AB ülkelerinden kurutmalık domatese büyük ilgi var. Biz Saruhanlı ilçesi olarak yaklaşık 8 yıldır Avrupa’ya domates ihraç ediyoruz.”

 Başkan Okur şu an için domates fiyatlarının iç açıcı olmadığını da sözlerine ekleyerek, üreticilerin ileriki günlerde domates fiyatının yükselmesini umut ettiklerini kaydetti.

  - 1 Dekarda 10 Ton Ürün -

Saruhanlı’nın Halitpaşa mahallesinde domates hasadına başlayan üreticilerden Veysel Kavas ise 1 dekar araziden 10 ton ürün aldığını bildirdi.

160 dekarlık domates ekili arazide 40 işçi ile hasat yaptıklarını ifade eden Kavas, verimin ve kalitenin çok iyi olduğunu fiyatın normal olmasının üreticiyi tatmin ettiğini söyledi.



Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

Yapay zeka, tam 1,5 milyon lirasından etti

Feci kaza: Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti

Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi

Tefecilik operasyonunda 3 tutuklama

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp yaşlı adamdan acı haber geldi

Suriye'nin Hama ilinde 5 kişi bir evde ölü bulundu

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

Çöp poşetinde cesedi bulunan Sümeyye'nin eşi, katille dakikalarca sohbet etmiş

Saruhanlı'da vefat...

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı Elektrik Kesintisi

NURLUPINARSPOR'DAN GÜLŞAH DURBAY'A VEFA

Taekwondoda Saruhanlı'nın Gurur Kaynağı "Furkan Samet Kaplan"

Demşrci'de feci kaza… İki otomobil çarpıştı, 3 kişi hayatını kaybetti

2 Çocuk Annesi Kadın Altın Bilezikleri İçin Hayattan Koparıldı

Uçuruma yuvarlanan otomobilden yaralı kurtulan genç kız hayatını kaybetti

Dünya genelinde her üç dakikada, bir kadına yeni meme kanseri tanısı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
8.08.2014 16:06:37 1363 0
Tarih: 08.08.2014 16:06 Güncelleme: 08.08.2014 16:06
Haberi Sesli Oku