Anahtar Kelimeler: Saruhanlı ’da Çaya Zam Geldi

SARUHANLI - Saruhanlı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, kahvehanelerin fiyatın eşit olması ve ayakta durabilmesi için çaya 25 kuruş zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kahvehanelerde maliyetlerin artması çaya zam yapılmasına neden oldu. 2011 yılından bu yana 50 kuruştan satılan çayın fiyatı 75 kuruş oldu.

 ‘Esnaf Can Çekişiyor'

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kenez, girdi maliyetlerinde artış yaşandığını ve kahvehanelerinde bu artıştan olumsuz yönde etkilendiğini söyledi. Özellikle 15 liraya aldıkları çayın 19 lira, kutusunu 3,5 liraya aldıkları şekerinde 4 liraya fırlamasının kahveci esnafını zor durumda bıraktığını belirten Başkan Kenez, Durum böyle olunca çaya zam yapmak kaçınılmaz oldu. Elektrik, su, çay, şeker bitki çayları ve diğer girdi maliyetleri esnafımızı etkileyecek girdiler. Esnafımız, 2010 yılından bu yana kendilerine verilen fiyatın 65 kuruş olmasına rağmen 50 kuruştan çay satıyordu. Zamlı fiyattan 13 Ocak itibarı ile çay satışı başladı.  İnanın buna mecbur kaldık” dedi.

‘Müşteriden Anlayış Bekliyoruz'

Zammın bazı kahvehanelerde henüz uygulamaya konulmadığını belirten Kenez, uygulamaya geçen yerlerde de müşterinin tepkisiyle karşılaştıklarını kaydetti. Kenez, Müşterinin tepkisi hoş olmadı. Ama onlara izah ettiğimiz zaman hak veriyorlar. Kahvehanelerimiz İster istemez müşteri kaybetti ama zamanla oturacaktır. Girdilerde afaki artışlar olmazsa insanlarımız bir iki yıl bu fiyatlardan çay içer” diye konuştu.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 14.01.2015 17:35:28 2165 0
Tarih: 14.01.2015 17:35 Güncelleme: 14.01.2015 17:35
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri