Saruhanlı S.S 19 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Uzundal ve Saruhanlı Şoförler Odası Başkanı Arif Bilek, korona virüs salgını nedeniyle yolcu sayının yüzde 10’unun altına düştüğünü belirterek, yakıt bile alacak durumda olmadıklarını belirtti.

Yakıt bile alacak durumda olmadıklarını söyleyen Kooperatif Başkanı Ramazan Uzundal Kamu hizmeti gördükleri için otobüsleri kapatma şanslarının olmadığını özellikle yakıt konusunda yetkililerden yardım istedi.

Korona virüs salgını çıktıktan sonra özellikle arabaların dezenfekte edilmesine çok önem verdiklerini  ifade eden Saruhanlı S.S 19 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ramazan Uzundal, “Gün aşırı araçlarımız temizlik yapılıyor. Hem belediyemiz tarafından ilaçlanıyor, hem biz ayrı olarak ilaç firmalarıyla ilaçlıyoruz. Ayrıca sürücülerimiz araçlarını temizliyor. Öncelikle hijyene dikkat ediyoruz. Biz toplumun evde kal denildiği süreçte toplu taşımaya binmeyin deniliyor ama mecbur kalanlar, işi olanlar, hastaneye gidenleri, sağlıkçıları, işine gidip gelenleri taşıyoruz. Ama yolcu sayılarımız yüzde 10'a kadar düştü. 8 bin yolcu taşıyorduk bin’e düştük. Gerçekten esnafımız çok sıkıntılı bir durumda. Normal ödemesinden vazgeçtik, taksitlerinden, kredilerinden, Bağ-Kur, SSK. Sadece yakıtını bile alamayacak durumda. Bu sebeple tabi ki her esnaf sıkıntıda ama hiç olmazsa onların mekanı kapalı. Bizim kamu hizmeti yaptığımızdan dolayı kapatma şansımız da yok. Devam etmek zorundayız. Devam ederek de sadece bu işin zararına çalışıyoruz.

 Hükümetimizden veya yetkililerimizden beklentimiz hiç olmazsa bir yakıt desteği vermeleridir. Yoksa bu işi sürdürmemiz çok zor olacak. O yüzden bize destek olmalarını bekliyoruz. Türkiye Halk Otobüsleri Birliği olarak Türkiye genelinde hükümetimizden de beklenti var. Sadece Saruhanlı'nın değil Türkiye genelinde sıkıntılar var. İnşallah önümüzdeki günlerde hiç olmazsa bir akaryakıt desteği çıkarsa esnafımız bir nebze olsa rahatlayacak” dedi.

 



Halk eğitim merkezleri istihdama katkı sağlıyor

Koldereli çocuklarından Başkan Durbay’a duygusal veda!

Genel Başkan Özel, Durbay ailesiyle beraber taziyeleri kabul etti

Manisa’da eğitim camiasının acı günü

eTwinning 16. Ulusal Konferansı'nda Saruhanlı'dan Büyük Başarı

Dart Yıldız Kızlar İl Birinciliği Halitpaşa’dan

Ev değil cephanelik

Ziraat Odası Başkanı Okur’dan tarım sayımı uyarısı

Tırın bir başka tıra arakadan çarptığı kazada faciadan dönüldü

Türk-Japon projesine ‘en iyi makale' ödülü

Modern hayatın sessiz salgını: Dijital yorgunluk

Mankenler Kraliçesi Aslı Baş cinayet duruşması tekrar başladı

Saruhanlı Taekwondo Kursu Açıldı

Saruhanlı’da Vefat…

Şampiyon motosikletçi Özgür Çapacı, trafik kazasında hayatını kaybetti

Alkollü sürücünün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Polis 20 ton kaçak akaryakıt ele geçirdi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Otomobilin çarpması ile metrelerce yükseğe savrulan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Manisa FK’da Keçiörengücü mesaisi başladı

Uşak'ta otomobil ile hafif ticari araç çapıştı: 6 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 8.04.2020 17:22:00 2337 0
Tarih: 08.04.2020 17:22 Güncelleme: 08.04.2020 17:22
Haberi Sesli Oku