ÇAKMAKLI - Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından Yörük kültürünün tanıtımı ve yaşatılması için düzenlenen Deve güreşi şenlikleri Çakmaklı Mahallesi futbol sahasında yapıldı.

Ege bölgesinin çeşitli il ve ilçelerinden gelen 70 deve Saruhanlı Kaymakamlığı Kupası için mücadele etti.

Develerin kıyasıya yarıştığı güreşler renkli görüntülere sahne oldu. Güreşlerin sonunda dereceye giren deve sahiplerine kupa verildi.

Kaymakamlık kupasını Burhaniye'den Nuh, Belediye Başkanlık kupasını Bozdağlı Yörük Jandarma kupasını Aydınlı Karakaş, Emniyet kupasını İzmir'den Ali Efe kazandı.

Güreşler sonunda dereceye giren develerin sahiplerine kupanın yanısıra madalya, halı ve para ödülleride verildi.

Saruhanlı Yörük ve Güreş Sevenler Derneği Başkanı Fahri Kayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada Yörük ve Güreş Sevenler Derneği tarafından bu yıl 3. Geleneksel Deve güreşi şenliklerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Düzenlenen güreşin şenlik havasında geçtiğini ifade eden Kayhan, "Deveciler arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmek ve güreş severlere güzel bir güreş sunmak için yaptığımız etkinliğe katılımın büyük olması bizleri çok mutlu etti. Bu geleneğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettireceğiz" dedi.



Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 23.03.2015 17:14:21 1673 0

Tarih: 23.03.2015 17:14
Haberi Sesli Oku
3.05.2025 11:04:00