Saruhanlı’da10 köyün faydalandığı sahayı özel avlak yapacaklar

Manisa’da Saruhanlı ilçesine bağlı Karatepe mevkiinde bulunan yaban hayatı av alanının özelleştirilmesinin önüne geçmek için yargıya başvuran Karaköy Av ve Yaban Hayatı Avcılık Derneği, gerçekleştirilen ilk duruşma sonrası Manisa Adli Sarayı önünde basın açıklamasında bulundu. 

Saruhanlı ilçesine bağlı Karatepe mevkiinde bulunan yaban hayatı av alanının özelleştirilmesinin önüne geçmek için yargıya başvuran Karaköy Av ve Yaban Hayatı Avcılık Derneği, gerçekleştirilen ilk duruşma sonrası Manisa Adli Sarayı önünde basın açıklaması düzenlerken, avcılar adına konuşan Dernek Başkanı ve Manisa İli Merkez Av Komisyonu Avcı Temsilcilisi Mürşit Kızıltuğ, “Davayı biz açtık. Karatepe Devlet avlağı özelleştirilmemelidir. Manisa genelindeki bütün avcıların avlanma hakları gasp edilmemelidir. Ayrıca bu bölgede yaşayan köylü halkının da tarım arazilerine, hayvanlarına, arıcılıklarına, çiftçiliklerine zarar verilmiş durumdadır. Özel avlak sistemi tamamen bakanlığın kusurlu mal satmasıyla eş değer bir durumdur. Bu konuyla ilgili olarak biz avcılar olarak çok rahatsızız. Rahatsızlığımızı usulen ilgili kurumlara daha önce ilettik. Fakat bunlar dikkate alınmadı. Dikkate alınmamasının sonrasında da konu mahkemeye taşınmıştır” dedi.

10 KÖY OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Avcıların avukatlığını üstlenen Av. Hanife Gökmen Kanar da, “Manisa Avcıları adına başlatmış olduğumuz hukuki mücadelenin ilk duruşması Manisa 2. İdare Mahkemesi’nde yapıldı. Davamız Manisa’nın popülasyonu en yüksek olan ve avlak olarak en değerli bölgesi olan Saruhanlı Karatepe mevkiinde özel avlağa daha doğrusu kişilere peşkeş çekilmiştir, ihale edilmiştir ve Türkiye’nin Avbis sistemine kayıtlı olan yasal avcılarının avlanmasının önüne geçilmiştir. Bu konuyla ilgili açmış olduğumuzun davamızın duruşması vardı, bu kararla beraber orada bulunan en az 10 köyümüz etkilenmiştir. Çünkü özel avlak denetim dışıdır ve yurtdışından yabancı turist adı altında gelen avcılar denetim dışı avlanmaya başlamıştır. Bu aynı zamanda hem köylülere hem de oradaki ekolojik sisteme ciddi zararlar vermektedir” diye konuştu. Halitpaşa Mahalle Muhtarı Harun Karakayış ise şunları söyledi: “Özel avlak Karadağ mevkiinde yapılmaktadır. Bunun 15 bin kişi yöre halkı olarak çalışmakta olup bir kişiye verip 15 bin kişinin faydalandığı bir şeyi özel avlak yapmalarına biz köy halkı olarak karşıyız. Yarın öbür gün buraya girilmez levhası asılacak, yasaktır yazılacak. Hayvancılar, arıcılar yöre halkının hepsi mağdur olacak.”



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 2.10.2023 17:10:00 2426 0

Tarih: 02.10.2023 17:10 Güncelleme: 02.10.2023 17:10
Haberi Sesli Oku
17.06.2025 16:22:00