Tarih: 21.07.2017 12:21

Saruhanlı´da Üzümde Rekolte Tahmin Çalışmaları Başladı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın 2017 yılı itibariyle uygulamaya başladığı üzümde rekolte tahmin çalışmalarına, Saruhanlı da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı´nın başkanlığındaki komisyon yapılan toplantının ardından arazi çalışmalarına başladı.

2017 yılı itibariyle üzümde rekolte tahmin çalışmaları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca gerçekleştirilecek, sonuçlar da Bakanlık yetkililerince açıklanacaktır. Bu kapsamda da konunun önemine binaen Manisa´da 17 İlçede, İlçe Müdürlerinin Başkanlığı´nda 17 İlçe Komisyonu ve İl Müdürü Başkanlığı´nda İl Komisyonu oluşturulmuştur.

Saruhanlı´ da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve TARİŞ kurum temsilcilerinden oluşan İlçe Komisyonu rekolte tahmini için bağlarda çalışmalarına başlamıştır. Hasat tarihine yakın dönemde, arazi çalışmaları tamamlanarak rekolte tahminleri oluşturulacaktır.

İlçe Komisyonu rekolte tahmin çalışmalarının tamamlanmasına müteakip, sonuçları İl Komisyonuna bildireceklerdir. İl Komisyonu ise tüm İlçe sonuçlarını değerlendirdikten sonra İl Komisyon kararı şeklinde Bakanlığa bildirecektir. Sonuçların açıklanması bizzat Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —