Saruhanlı ilçesinde, Cumhuriyet ilkokulundaki öğrencilerinin düzenlediği "Topaç şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

İlkokul idaresi ve öğretmenleri tarafından, öğrencilerine 4 yıldır geleneksel olarak sürdürülen topaç şenliği bu yıl 360 öğrencinin katılımı ile renkli görüntüler oluştu.

Şenlik kapsamında gruplar halinde ayrılan öğrenciler kendi aralarında yarışarak en iyi topacı çeviren öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildiler.

Okul Müdürü Mustafa Doğru, etkinlikte yaptığı konuşmada, çocukların tablet, bilgisayar ve televizyon karşısında zaman kaybettiklerini dikkat çekerek, geleneksel oyunları çocuklara öğretmek için çeşitli şölenler düzenlediklerini ifade etti.

Çocukların geleneksel oyunlarla oynamaları derslere adaptasyonunu daha iyi sağladığını belirten Doğru, şunları söyledi:

"Gayemiz çocuklarımızın çocukluklarının tablet karşısında, bilgisayar karşısında ve televizyon karşısında kaybolmaması. Okulumuz öğrencilerinin geleneksel çocuk oyunlarını öğrenmeleri için önemli bir gayret içindeyiz. Serbest etkinlikler ile oyun ve fiziki etkinlikler derslerinde öğretmenlerimize öğretilen, kültürümüzde önemli bir yere sahip mendil kapmaca, tompik (dokuz kiremit), tombala, dokuz taş ve topaç çevirme gibi oyunlarını her yıl geleneksel olarak şenlik eşliğinde yapmaktayız."

Topaç çevirme özelikle Anadolu´da ve bütün coğrafyada oynanan bir oyun olduğunu artık sokaklarda yok olmaya yüz tutuğuna vurgu yapan Doğru, "Çocuklarımız kendi öz oyunlarımızı oynamadıkları sürece o oyunlar yok olmaya yüz tutuyor. Bugün baktığımızda atalarımızdan bize kalan birçok farklı oyun var ama hiçbiri hatırlanmıyor. En azından bu etkinlikler vesilesi ile çocuklarımızın geleneksel oyunlarımızı oynayarak sürdürmelerinde katkıda buluyoruz. İlkokuldan mezun olan öğrenciler kültürümüzde önemli bir yere sahip olan bu oyunları öğrenerek mezun oluyorlar." diye konuştu.

Öğrencilerden Ecrin Rabia Güneş de, daha önce topaç çevirmeyi hiç oynamadığını belirterek, "Bu oyunun nasıl olduğunu bilmiyorduk. Ama öğretmenlerimiz bize dağıttıkları topaçları ilk önce nasıl kullanacağımızı öğrettiler daha sonra arkadaşlarla yarıştık. Yarışmayı kazanmadım ama en azından bu oyunun nasıl oynanacağını öğrendim. Artık zaman buldukça arkadaşlarımla topaç çevirmeyi oynarız." şeklinde konuştu.

 



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 26.05.2018 16:31:37 623 0

Tarih: 26.05.2018 16:31 Güncelleme: 26.05.2018 16:31
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00